Yükleniyor . . .

2018 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

2018 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

Bin bir gece masallı Ağustos!

Bomba etkisinde bir ağustos ayı yaşayacağız. Nükleer anlaşmaları, doğal kaynakları, Kazakistan’ı, Kırgızistan’ı aynı zamanda İngiltere’nin AB’nden ayrılışını ve dünyaya bende varım deyişini bol bol konuşacağız.  Güneş mevsimin en tepe noktasından geçerken, aynı zamanda gezegenler tutulmaya doğru yerlerini alacaklar. Hâl böyle olunca uluslararası arenanın en can alıcı adımlarının atılacak bu ayda.  Bu yüzyılda, insanlar yaşadıkları ülkenin ya cennet ya da cehennem olduğuna karar verecekler. Sistemler toplumları değiştirmek için yeni algı yöntemleri geliştirdiklerini kendi ağızlarıyla ifade edecekler.  Kimlerden neler duyacağınızı tahmin etmeye çalışmayın, çünkü büyük itiraflarla birlikte yüzyılın teorileri ortaya atılacak.  

Öğreten ve disipline eden Satürn, Plüton’a yakınlaştıkça işlerin göründüğü gibi işlemediğine tüm dünya tanıklık edecek.  Yetmiyormuş gibi bir de mücadele gezegeni Mars, Oğlak burcundaki Retro’yla gündeme eşlik edecek. Haziran ayından bu yana geri giden Mars hiddetini arttıracağı bir burçta yer alması Hindistan’ı, İran’ı, Mısır’ı yakından ilgilendirecektir. Üstelik bu kadar yakın temasta yer almaları sıra dışı olayların tetikleyicisi olabilir.

Mars’ın hiddeti affetmiyor!

Ağustos ayı 30 günde herkese dünya turu attıracak. Kaldı ki gökyüzü olayları sadece Retrolar veya tutulmadan ibaret değil, aynı zamanda jenerasyon gezegenleri, iyicil gezegenlerle iletişimini bu ay hiç koparmayacak. Tarihi yüzyıllara dayanan Kahire, Şam ve Bağdat gibi başkentler özellikle Doğu’nun bütün motiflerini dünyaya gösterecekler. Bu yılın renginin kırmızı olduğunu bu ay anlayacağız. Öyle ki 2018 yılının ağustos ayı hızını sadece dünyada değil gündelik hayatlarımızda da hissettirecek.  Kaderin bile şaşıracağı günlerden geçerken, birçok ülkenin sisteminin çöktüğünü fark edeceğiz.  12 Ağustos ’tan itibaren Mars, Oğlak burcuna geçiyor. Mars, gökyüzünde diğer gezegenlerin yanında saf tutarken, Güneş tutulmasına eşlik etmesi ve bir gün sonra toprak burcuna geçmesi ortalığı bu ay en çok karıştıran gezegeni olarak nam salacak. Mars; narsis tutumuyla herkesi arenaya davet ederken daha sert oynamaya itecek. Küresel krizin ismi artık güç savaşları olarak değişebilir.

Salgın gibi bilgi kirliliği yayılıyor!

Ülke borsalarında bir gecede değer kaybettiğine bu ay şahit olmaya başlayacağız. Evet, birileri zengin olurken birileri çok büyük kaybedecek. Güneş ateş burcunda süzülürken uzun bir aradan sonra Uranüs’le yollarının kesişmesi çok farklı etkiler yaratacak.  Gök kubbenin dört bir yanının sabit burçlar tarafından yönetilmesi akla gelmeyen şeylerin gözümüzün önünde cereyan edeceğinin habercisi olacak.  İki yıl önce Türkiye’nin gündeminden etkilenip yaşadıkları yerleri değiştirenler etkilenecek. Bir daha asla Türkiye’ye dönmem diyenlerin geri gelişlerine şahit olabilirsiniz. Hatta 2016 yılında yurt dışına yatırım yapanlar ağustos ayında en çok kafası karışanlar arasında olacak.

Güneş tutulması toplumsal olayları ve iklimi etkiliyor

Güneş Tutulmasının ikiden fazla yaşandığı yıllarda doğayı ve iklimi ilgilendiren olaylar söz konusu olur.  Bu ay yaşanacak olan tutulma ateş, hava ve su elementlerinde etkili olacağı için nüfus sayısı yüksek ülkeleri yakından ilgilendiren olayları vurgulayacaktır. Hedefinde ise sömürge altında olan Afrika ve Çin gibi ülkeler yer alabilir. 15 Ağustos 1947 yılında bağımsızlığını ilan eden Hindistan’ı birçok konuda konuşabiliriz. Özelikle Hindistan’da dinlerin ve tarikatların konu olması ve gelişmeleri konuşabiliriz.  Türkiye’nin 2016 yılını anımsatacak günlerden geçebileceğini işaret ediyor. Tabi bu durumdan faydalanan, gündemi kendi lehine çevirmeye çalışan ülkeler de olacak.

Bitmeyen Ağustos şarkısı

Güneş, Aslan burcunda hareket ederken sadece Türkiye’nin Natal haritasında aktif olmayacak. 2001 yılında kurulan AKP’yi de yakından ilgilendirecek.  Gezegenler semada gamsız bir şekilde hareket ederken ülkenin önde gelen partilerini yakından ilgilendiren bir süreci başlatıyor. 23 Ağustos’a kadar gökyüzünün yarattığı hiddet kolay kolay durulmayacak.  1992 yılında ikinci kez kurulan CHP’de deyim yerindeyse müdahale için adeta yoğun bakım ünitesine girecek. Ağustos ayındaki Retro etkileri herkesin mertebesini yeniden belirleyecek.  Türkiye üzerine yapılan planların bu sefer denizler ve boğazlarla ilgili olabileceğini işaret ediyor.

2018 yılında dünyanın ne tarafa gittiğini bu yılın 5’inci tutulması gerçekleştiği bu ayda anlayacağız. Göreve geldiği andan itibaren k alışılagelmişin dışında hareket eden Donald Trump’ın evliliği sansasyonel haberlere malzeme olabilir. Ay burcu Oğlak olan Melanie Trump’ın dikkat çekici çıkışları ve davranışları ABD’nin yeni Angelina Jolie-Brad Pitt çiftini yaratabilir.  

Boğa burcunda, Mars’ın da Oğlak burcunda 29 Ağustos’a kadar geri hareket etmesi dünyanın her köşesinde farklı olayların meydana geleceğini işaret ediyor. bazı yerlerde de kaosun yaşanacağını işaret ediyor. İklim ve doğa afetlerin de ön planda olacağı bir ay yaşayabiliriz.

 Yaradan’ın mührü Güneş ve Ay tutulurken 2018 yılında birçok yapının ikiye bölünebileceğini vurguluyor.  2023 yılına kadar da ülkelerin istihbaratlarından, yapılan anlaşmalarına kadar, birçok büyük köklü oluşumun dönüşümden geçeceğini ortaya koyuyor. Uluslararası para birimi gibi görünen Dolar’ın kanser olduğunu fark ettirecek. AB gibi önemli bir yapının tuzla buz olacağını bu döngüde göreceğiz.

Nefsi yöneten Plüton 1938-58 arası doğumlu herkese büyük bir öz güven verecek.*  Hemen hemen hepsinde sağlık sorunları oluştururken, liderin, şirket patronlarının üstünlük savaşına tutuşacaklarını vurgulayacak.  Toplum için yansımaları pek de olumlu olmayabilir.

Twitter, YouTube gibi insanlara ulaşılabilirliği kolaylaştıran mecraların aslında kullanım amacının dışına çıktığını, örgütlenmenin, yönlendirilmelerin bir yapı tarafından yönetildiğini çok net bir şekilde göreceğiz. Ağustos ayı çok yönlü olmakla kalmayacak, dünyanın gidişatını fark edip ne kadar az seçeneğimiz olduğunu da ortaya koyacak.

*1938-1958 yılları arasında doğmuş kişilerin Natal haritada Plüton’u Aslan burcunda yer alır.  Bu ay tutulmayla birlikte etkili bir döngünün habercisi olduğunu vurgulamak istedim.

Not: Yazının tamamını 2018 Dünya Değişiyor kitabından okuyabilirsiniz.

Zeynep Turan

23.07.2018

Yazının tüm hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay, öğleden sonra burç değiştiriyor. “Yanlış üslup, doğru lafın celladıdır” sözü hayatlarımızda yer edinecek. Dedikodular, bilinmeyen sırları ortaya çıkartacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...