Yükleniyor . . .

2016 YENİAY KOVA'DA!

YENİAY KOVA'DA! (8 ŞUBAT 2016)

Gülümseyin! Gökyüzü Fotoğraf Çekiyor!

Yeniay, tarih boyunca umudu, şansı, baht dönüşlerini temsil eder. Bu yılın 2. Yeniay’ı 19 dereceyle Kova burcunda, 8 Şubat tarihinde gerçekleşirken yine hayatlarımızda adı gibi belli yenilikler getirecek. Güzel yaşamak hepimizin dileğidir. Yeniay ise daha güzel günler için kollarını sıvayıp, bizleri küçük küçük sınavlara tabii tutuyor.  Sınav yapmayı sağlayan fikir sahibi ise Uranüs gezegeni…

Peki, Uranüs, Yeniay’ı sınava nasıl hazırlıyor?

Uranüs Yeniay’ın sahibi Kova burcunun yönetici gezegenidir. Kova burcunun hem olumlu, hem de olumsuz özelliklerini sizlere Merkür Gerilemesi adlı yazımda ayrıntıları ile anlatmıştım. https://twitburc.com.tr/yazi/2016-merkur-gerilemesi.html Gaius Julius Caesar’ı ve onun çok güvendiği dostu Brutus’ü eminim hepiniz biliyorsunuzdur. Ya da bizim tabirimizle Sezar’ı…   İşte tıpkı Brutus gibi Uranüs gezegeni, misafiri olan Yeniay’ın “Yeniden geldim!” coşkusunu yarıda kesiyor. Böylece Yeniay, üzerindeki bembeyaz elbisesini çıkarıp, tam da gerçekleştiği 7.evin rengi gibi kararsız bir renge bürünüyor.

Gerçeklerle yüzleşmeyi kim sever ki?

Kendi içine çekilip, gerçeği hazmetmeye çalışan Yeniay, tam bu duygusal arifede bir de Venüs’ün Oğlak burcu ile 6.evde yaptığı iletişime şahit oluyor. Tabiri caizse gökyüzünün kaprisli güzeli Zühre’nin ve tutkularına düşkün Oğlak’ın kaçamak aşklarına tanık oluyor. Hal böyle olunca hem Yeniay sorguluyor dostunu düşmanını, hem de yeryüzündeki biz insanlar… Oğlak burcunun ilişkilerdeki katı ve kuralcı yapısını, bir o kadar da tutkulu yanlarını önceki içeriklerimde de paylaşmıştım. Kendinizi Yeniay’ın yerine koyun, hayatınıza dair çok önemli bir gerçeği öğrendiniz, nasıl hissederdiniz? Biraz yalnız mı? Evet… Bu dönemlerde kendimizi yalnız hissederken Oğlak burcunun bizde yaratacağı tutkulu duygularla yoğrulup, aşkı uçlarda yaşayacak ve bir takım dengeleri kontrol etmekte zorlanabileceğiz. Bu döngüde medyada ahlak kavramı tartışılırken, tartışan kişilerin uygunsuz davranışlarına da denk gelebiliriz. İşin ilginç yanı, yaşamın içinde icra ettiğimiz her işte bir aynaya sahip olabiliriz… İnsan kendinden korkar mı? Elbet de korkar… Böylece “Ben ne yapıyorum?” diye kendi kendimizi sorgulayacak ve evrene dair derin düşüncelere dalacağız.

Bilim de Nasibini Alacak…

Bu üçlemenin etkisinden bilim de nasibini alacak… Baktığımız her şeyde farklı bir anlam yakalayabilir, her bulduğumuz veriden başka bir bilgiye ulaşabiliriz. Venüs ve Oğlak burcunun birleşimi bize gelenekçi yapıları sorgulatırken, Yeniay’ın aydınlatıcı etkisi ile düşünmeye başladığımız geçmişin derinliklerine varıp, bilmediğimiz ya da çoktan unuttuğumuz gerçekleri gün yüzüne çıkarabiliriz. Bilimde keşfi çıkılan şey başlangıçta zararlı etkileri fark edilecek bir ürün olabileceği gibi, bilim adamları zararlı bir maddenin ya da hücrenin içindeki yararlı olanı da açığa çıkarıp, uygulamaya başlayabilir.

Günlük hayatlarımızda bazı şeyleri yenileyip, yenileyemediğimizi sorgulatacak Yeniay fazında, Mars’ın da kıvamına bakmak lazım… Anın haritasında Mars, yöneticiliğini yaptığı Akrep burcunda 18. derece hareket ediyor olacak. Kendini ifade edemediği ve etrafa zarar vereceği bu süreçte Yeniay aksi bir öğretmen edasıyla “Bunu neden yaptın?” diye ruhumuzun derinliklerinde yankı oluşturacak. Mars’tan aldığı etki ile ailevi meselelere ve batıl inançlara da el atacak Yeniay, hayatımızı bize deşifre ederken neye nasıl inandığımızı da bir anne öfkesi gibi bizlere yeniden gösterecek.  Yani bu döngüde özellikle batıl inançlarımız ve önyargılarımızdan dolayı bir çocuk gibi hem kendimizden hem de çevremizden utanacağız. Açıkçası yaralarımız ne kadar derin, bu yaralar bize ne kadar hizmet ediyor bunu öğreneceğiz.

Yeniay’ın Yaşamda Dokunduğu Yerler…

  • Bilim hareket ederken teknoloji sabit durur mu? Tabii ki durmaz ve bu Yeniay teknoloji ve dijital alanlar için çok önemli bir döngünün olacağını işaret ediyor. Özellikle Uranüs’ün de etkisinde kalarak her zamankinden daha fazla internet, telefon, elektronik cihaz bağımlısı olabilir, hatta birbirimizle yüz yüze konuşmayı unutacak bir seviyeye gelebiliriz.
  • Uranüs’ün etkisi ile bağlandığımız şeyleri Mars’ın yargılatan yönü ile sorgulayabilir, böylece de aslında günlük hayatımızda neredeyse yeni bir organımız haline gelen telefon, internet gibi alışkanlıklarımızı bir anda terk edebiliriz.
  • Mars bize kim olduğumuzu öğretmeye çalışırken, Yeniay bir anne eli uzatır gibi bizleri teselli edip, iyileştirebilir. Mars ile Yeniay’ın gökyüzündeki yaşadığı gerilimse meteorolojiyi etkileyerek bizleri soğuktan iliklerimize kadar titretebilir.
  • 2015, 3 Şubat tarihinde gerçekleşen Dolunay’da yaşadığımız zorlukların benzeri bu Yeniay’da karşımıza çıkabilir ve böylece geçmişe dayalı beklentilerimizi arttırabilir.
  • Hangi suyu içmemiz ve ne kadar elektrik kullanmamız gerektiği bu kez hepimizin ilgi alanı olabilir.
  • “Hazıra mı konuyoruz yoksa zaten kabullendiğimiz sorunların içinde kendi kendimizi mi kandırıyoruz?” sorusuna yanıt bulacağız.
  •  Bize bayatlamış gelen, korktuğumuz, unutmak istediğimiz geçmişimiz teknoloji ile karşımıza çıkabilir. Bu durum da bizi, patlamaya hazır, birçok şeyi bir anda düzeltmek isteyen bireyler haline getirebilir.
  • Venüs’ün ilişkilerimiz üzerindeki etkisini ve Mars’ın 4.evindeki zararlı konumunu göz ardı edip, adeta hayata meydan okuyacağız. Yani terapistlik yapmayıp, yaşamın illüzyonuna dâhil olacağız.
  • İllüzyonu destekleyen, kendini sevmekten uzaklaştıran, kendini savaşçı yapan bu Yeniay’ın bize getirileri çok ciddi olacak.
  • Kadın - erkek ayrımı, cinsellik gündeme fena halde oturabilir. Toplumun içindeki kadının yerini ve kadınların neler yapabileceğini konuşabiliriz.
  • Gündem eril akarken, dişi enerjiyi yöneten sistemler ve kurumlar topluma meydan okuyacak kararlar alabilir.
  • Global markaların fayda sağlayan sosyal sorumluluk projelerinin faydalarını konuşulabiliriz.
  • İş ve evlilik gibi ortaklıklarda istenmeyecek deneyimler yaşanabilir.
  • Aşk arayanlar bu döngüde evlenecekleri insanla tanışma fırsatı bulabilir.
  • Kendi kimliğimizi sorgularken evrenin varoluş tarihini de irdeleyebiliriz.
  • Makine ile insan arasındaki ayrımı yeniden hatırlayabilir ve yaşamlarımızı daha düzenli, sosyal ve yenilikçi bir hale getirebiliriz.
  • Egoların tavan yaptığını, iyi diyebileceğimiz insanlarınsa kendini eleştirebilen kimseler olduklarını keşfedecek ve “Değmez…” kelimesini gündelik konuşmalarımızda sık sık kurabileceğiz.

Anın yükselen burcu Aslan olacak. Heybetli bir döngüde başlayan Yeniay’ın en keskin döngüsü ise Ocak ayının son haftasında göreceğiz. Yani 30 Ocak döngüsü Yeniay’ın ilk gölgesini hayatlarımıza yansıtacak… Bu öğretilerin birçoğunu göz önündeki insanların hayatlarından izleme fırsatı yakalayabileceğiz.

Bu döngünün en vurucu yanı ise zenginliğin ne demek olduğunu öğrenmek ve yaşamda var olmanın yollarını aramak olacak. Kısacası gökyüzü resmi kayıtlar için hayatlarımızın fotoğrafını çekerken, bizler de yaşam yolunda cevaplanmamış soruların peşine düşeceğiz.

Yeniay'ın Burçlara Etkisi

KOÇ

Kova burcunda oluşacak Yeniay, hedeflerini belirlemende sana fayda sağlayacak Koç burcu.  Kendini daha net bir şekilde ifade ederken burcunda misafir olan Uranüs, 2011 yılından buyana sana orijinal bir hayat kurabilmen için çaba harcatıyor. Bu Yeniay’ın burcundaki bir misafir olduğunu düşünürsek,  yarım kalan işlerini hallederken son zamanlarda sekteye uğrayan sosyal hayatının hız kazanacağını söyleyebilirim.

BOĞA

Sabırlı gibi görünen toplumdaki tavrın, bu Yeniay dağılıyor Boğa burcu. Bu süreçte sabırsız olduğunu öğrenecek ve çevrendekileri bu sabırsızlığın ile sınayacaksın. Havanın sabiti Kova burcunda gerçekleşirken Yeniay beklentilerini gerçekleştirmen için biraz daha sabra ihtiyaç duyduğunu anlamanı sağlayacak. Böylece günlük işlerinde pratik çözümler üretecek ve kendin için daha ideal insanlarla görüşeceksin. Ailevi konularda ödemelerle ilgili çıkacak ekstralar sorumluklarını arttırabilir.

İKİZLER

Kariyer anlamında dönüşümlerle dolu bir Yeniay seni bekliyor İkizler burcu. Eğer 2015 yılının Ağustos ayından buyana işe olan ilgini kaybettiğini düşünüyor ve kendini değişim arayışında hissediyorsan önüne çıkacak fırsatlara şimdiden hazırlanmalısın. Özelikle 7. Evinde hareket eden Satürn, bu süreçte bazı insanları yakından tanımana sebep oldu. Bu duygu durumu ile baş edemezsen Yeniay’ın sana katacağı fırsatları görmek yerine, kendini daha keskin konuşmalar yaparken bulabilirsin.

YENGEÇ

Yılın en verimli Yeniay’ı olaylara bakış açında sana rasyonellik katarken,  kendine olan güvenini de geri kazanmanı sağlıyor Yengeç! Açılmaz gibi düşündüğün şans kapının anahtarlarını bu kez Yeniay sana hediye ediyor. Eğer kilonu veya sosyal statüsü olan arkadaşlarını dert edip, kendini üzüyorsan önümüzdeki günlerde Yeniay’ın bu konularda seni rahatlatacağını bilmelisin. Yeniay’ın sana hediye edeceği anahtarla kaderinin kapısını açtığında hayatında sana kimin destek kimin köstek olduğunu da görecek kendine yeni bir yol haritası çizeceksin.

ASLAN

Parasal anlamda kaygıların varsa ve kendini geride kalmış hissediyorsan bu Yeniay seni tüm endişelerinden arındırmaya geliyor Aslan burcu! Hem maddi yönden rahatlayacak hem de psikolojini rahatlatacak bir sürece giriyorsun.  Gök kubbede 7.evinde gerçekleşecek Yeniay, ideallerine karşı kendini yeterince cesaretlendiremediğini anlama yardımcı olurken, başkalarının yorumlarından fazla etkilendiğini de görmeni sağlayacak. Bu süreçte kişisel seyahatlerin artarken kendini geride kaldığını düşündüğün her türlü organizasyonun içinde de bulabilirsin.

BAŞAK

Kendini yenmek için girdiğin güreşte yine kendini nakavt edip edemeyeceğini bu Yeniay’da göreceksin Başak burcu. Parasal anlamdaki sorunların hızla çözülürken, iş hayatında daha başarılı olmak isteyeceksin. Yeniay’ın etkisi ile geçmişin tozlu sayfalarını kurcalarken, omuzlarındaki yükün aslında kalbinde olduğunu da fark edeceksin. Kötüden iyi olmaz diyerek birçok kişiyi hayatımızdan azat ettiren Yeniay, Kova burcunun realist ve keskin bakış açısını sana da yükleyip, ilişkilerini yeniden gözden geçirmene sebep olabilir.

TERAZİ

Kendi alanlarını korumak için girişimlerinin daha fazla artacağı günlerden geçerken, gelecek ve düzen kaygısına daha çok kapılabilirsin Terazi burcu. Ticaret ile uğraşan bir Terazi burcuysan bu Yeniay senin gibi hava gurubu olan, hızlı düşünen ve girişimlerin şekillenmesini isteyen bir fonda gerçekleşiyor. Bu da hayatında son 1 yıldır tamamlandığını düşünmediğin, iletişim alt yapılı gördüğün belirsiz tüm konuların çözüleceğini işaret ediyor. Yaşam senin için birçok konuda hızlı alırken, yaşam alanlarına dair birtakım insanlarla sert ve net konuşmalar yapabilirsin. Doğru bir yöne girdiğinden emin olmanı sağlayacak bu Yeniay aslında kalbine ve kaygılarına şifa gibi gelecek!

AKREP

Kendini adeta savaşçı gibi görüp, meydan okumayı iletişim sanan tek insansın Akrep burcu. Yeniay sürecinde içinde bulunduğun olayların akışından çok, kendi beklentilerine dikkat edip, son yılarda başına gelenler ya da diğer adı ile tecrübelerin sayesinde Yeniay’ın ilk basıncı ile nasıl uğraşacağını göreceksin.  Bu Yeniay’ın gece geç saatlere kadar süren konuşmaları ve özel akşam yemeklerini barındırabileceğini şimdiden göz önünde bulundurabilirsin.  

YAY

Yeniay işin ile ilgili her türlü yoğunluğun üstesinden gelmene sebep olurken, bu yoğunluğun içinde kişisel meseleleri de abartmana neden olabilir Yay burcu. Örneğin iş yerindeki veya ailendeki insanların yorumlarını bu süreçte ciddiye alabilir, kendi hayatın için hızla düzenlemeler yapmaya karar verebilirsin. Yeniay hava gurubunda gerçekleşirken, hiç aklında olmayan insanların seni arayacağını ve bu sefer geçmişi konuşmaktan çok da korkmayacağını işaret ediyor. Her şeyin bir sebebi ve kendi içinde bir enerjiyi barındırdığını bu Yeniay fark etmeni sağlayacak!

OĞLAK

Yeniay’da daha kekin ve katı yanların ortaya çıkarken, dağınık ve müşkül çalışanlara karşı davranışların dikkat çekecek Oğlak burcu! İş hayatında net konuşmalar yaparken, sessizliğe bürünerek kendi işlerini başaracaksın. Sevdiğin veya değer verdiğin insanların arasında kalıp, onları uzlaştırmak için yardım edeceksin. Bunu yapmadan önce 2 kere düşün derim.  Özelikle 2009 yılından buyana değişen hayatın içinde taraf tutmanın veya sivrilmenin hiçbir faydasını göremeyeceğini kavrayacağın bir Yeniayı seni bekliyor.

KOVA

Burcunda gerçekleşecek yılın ilk Yeniay’ı parasal anlamda büyük gelişmeleri beraberinde getirirken, hiç aklına gelmeyecek insanların hakkında yaptıkları yorumları duyabilirsin. Kazanımları yüksek bu süreci yönetirken ilişkine de renk katma çabasına girebilirsin. Her şeyin yalınlaşmaktan uzak olduğunu düşündüğün bu günlerde Yeniay bu konuda yanıldığını hatırlatacak.

BALIK

Hava burcunda gerçekleşecek Yeniay, durup, dinlenmeni ve zihninde hayatını sorgulamanı sağlayacak! Hızlı ve teknik konuları yöneten Yeniay, fiziksel olarak yorgunluk ve maddi olarak kendini eksik hissetmene sebep olabilir. İlişkilerinde daha çok geleceğini düşündürecek bu Yeniay, iş hayatında da beklentilerini arttırabilir. Eğer evli bir Balık burcuysan şu döngüde eşinin ailesindeki sorumluluklar seni birazcık yorabilir.

Yeniay’ın Inleri

  • Bu Yeniay’da hayattaki sorumluluklarını bilen, disiplinli ve yeri geldiğinde toplum içinde kendini eleştirebilenler In olurken…

Yeniay’ın Outları

  • Sosyalleşme arzusuna kapılarak, sıra dışı etkinliklerin içine dâhil olacak, çoklu ilişkileri de sansasyonlara sebep olacak kişiler Out olacak!

Şayet "Yeniay'ın an be an etkilerini öğrenmek istiyorum!" diyorsanız daha az teknik ve daha spesifik bir şekilde ele alacağım günlük ve haftalık burç yorumlarınızı okuyabilirsiniz.

Unutmayın, kalemim her gün gökyüzü için parmaklarımın arasında olacak…

 

Astrolog Zeynep Turan

27.01.2016

Yazının tüm hakları saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...