Yükleniyor . . .

MERHAMET ET, ŞEFKAT GÖR

Binlerce duygudan biridir merhamet. İnsan olmanın en önemli değeridir.  Küçük gibi görünür, naif ama güçlü bir duygudur. Merhamet hepimizin ihtiyaç duyduğu ekmek, su gibi bir nimettir. Olana yük gibi görünse de olmayana da beton gibi soğuk ve serttir. Hayata yeni bir bakış açısı geliştirmemizi sağlamasından tutun da her canlının hiç şüphesiz ihtiyaç duyacağı duygudur. Gün olur umut ettirir. Gün olur yürekteki karanlıkları dağıtır. Ona göre bir çizgi çizeriz kendimize, çoğunlukla kaderimize, alın yazımıza…

En güzel, en özel duyguların bile çabucak tüketildiği bu yüzyılda, merhameti ortaya koymak da zor hale geldi. Hatta kendimize bile merhametsiz davranıyor şefkati esirgiyoruz. Sonra da dönüp diyoruz ki merhametini benden neden esirgedin? Güneş bile Ay’a merhamet ederken, kum tanesi olduğumuz bu gezegende dilimize yapışmış benzer birkaç kelime dönüp duruyor. İsimler aynı, kelimeler aynı misali….

Her şey bu kadar çabuk değişirken, dönüşürken bugüne nasıl geldiğinizi, nerelerden geçtiğinizi düşünmeniz şart. Şimdi, kendinizi olumsuz etkilerden uzaklaştırıp, kendinizle baş başa kalmaya ne dersiniz? En sevdiğiniz yerde oturup, sıcak kahvenizi, çayınızı yudumlarken ‘’hayatınızı karşınıza alın, konuşun. Hayatı geldiği gibi değil istediğiniz gibi yaşayın. Defterinize not almaya başlayın. İlk etapta biraz zorlanabilirsiniz. Kendinize şefkatli davranın, merhametli olun düşüncelerinizde. Bir kuşun kanadı gibi rahatlayacak yüreğiniz, deneyin.