Yükleniyor . . .

2019 YILIN İKİNCİ MERKÜR RETRO'SU

Yılın ikinci Merkür gerilemesi Aslan burcunda başlıyor!

Merkür, 7 Temmuz’da yavaşlıyor. 1 Ağustos’a kadar da sırrınıza, çocuğunuza, sevdiğiniz kıymet verdiğiniz eşyaya, mektuba, mesaja sahip çıkın yoksa ben yapacağımı bilirim diyor. Merkür, önce o çok bilmiş Aslan burcunun ruhuna bürünüp Ay tutulması ile istişare etmiş bir şekilde hayatlarımızdaki iletişime bir şekilde üstten bakarak, kibirlenerek, birbirimize caka satmanın ateşini fitilleyecek. ‘’Asla, asla demeyin!’’ Merkür’ün kulağı var büyük konuştuğunuz yerden sınanırsınız aman diyeyim.

Sen kimsin?

Merkür bu sefer telefonları, bilgisayarları bozmakla kalmayacak herkesin içindeki kaba dayıyı da ortaya çıkaracak. Ne de olsa Aslan burcunda geri gidecek. Merkür’ün cakasını bulaşıcı bir virüs gibi düşünün. Herkesi sen kimsin tartışmalarına sürükleyecek. Hem de hiç yoktan yere!  Merkür yılda 3 kere geri gider.  Normaldir aslında, yarım kalan işleri takla attırarak biliyor-muş ya da çalışıyor-muş gibi yapan kişilerin süngüsünü indirmek için aslında ideal bile sayılır. Yöneticiyi yoran, kimsenin kaytarmasına izin vermeyen Merkür herkese bol bol mesai yaptırır.

Bilinmez yerden gelmez sorular.

Merkür gerilemelerinde “acaba” ya da “boş ver” dediğimiz her ne varsa oradan sınanırız. Tabi Merkür gerilemesinde DOĞMADIYSANIZ! Evet doğru okudunuz. Normalde 365 gün olan yılın toplamda 65 günlük bölümünde Merkür geri gider. Peki o 65 günlük bölümde Merkür gerilemesin de DOĞANLAR ne yapsın derseniz, sıkı durun asın bayrakları çünkü işi rast gider. Ya da alsın bir paket çekirdeği seyretsin önüne bir bir gelenleri! Kısacası Merkür gerilemesinde doğduysanız ŞANSLISINIZ bu dönemde!   Çoğunluk Merkür gerilemesinde doğmaz o yüzden de önümüze bakalım, kafa yoralım ne yapılmamalı ön görmeye çalışalım 1 Ağustos’a kadar!

Merkür’ün kafası karışık aman diyeyim!  Bastığınız yere, söylediğiniz söze iki kere dikkat edin.

17 Temmuz’da ilişkileri kırıp dökmek, ortalığı daha da velveleye vermek için Yengeç burcuna geçiyor. Hepimize dejavu yaşatmak istiyor. Herkes bir şekilde göz yaşı döker mi derseniz, evet.  Ağlamak nerden çıktı demeyin. Yengeç zaten sulu gözlüdür. 2 Temmuz’da Güneş tutulmasında yıpranan Merkür yine mi Yengeç burcuna geçtim edası ile burnumuzdan fitil fitil getirecek. Hepimiz şarkılarda aşkı yaşayacağız.  Birbirimize uzun mesajlar atıp ayrılık konuşmaları yaparken, geleceğimi düşünmeliyim kafalarına gireceğiz.  Beni benim kadar sevmiyorsun tribi, evliliği düşünmüyorum cümleleri trend topik olur desem alınmayın. Yani anlayacağınız arabeski patlatacağız. Aşkın sonunu ararken, aldatılmaları daha çok konuşacağız. Hatta Merkür dişil burçta olduğu için aldatan erkekler kadar kadınları da bu sefer dile dolayacağız diyor gökyüzü.

Bir yanımız yaprak dökerken diğer yanımızı bahar bahçe göstermeye çalışsak da nafile.

Toplamda 25 gün geri gidecek ama yazın güneşini tepemizde hissettirecek Merkür, iletişimin değil kalbimizin ayarları ile de oynayacak. Takvimler 21 Temmuz’u gösterdiğinde geri giden Merkür-Güneş ile kavuşacak. Bu durum da ayrılığı kimse görmezden gelemeyecek. Merkür, tutulmalardan aldığı cesaret ile 25 Temmuz’da bir de aşk, sevgi gezegeni Venüs ile Yengeç burcunda 26 derecede kavuşacak! Hay Allah’ım hani hiç görmek istemediğiniz biri ile hiç olmadık bir yerde göz göze gelirsiniz ya kaçacak yeriniz yok işte tam da bunun benzeri şeyler olacak. Eğer bu süreçte yeni bir ilişkiye başlarsanız bir bakmışsınız sevgiliniz eski sevgilinizi tanıyor ya da gideceğiniz düğün, doğum günü gibi organizasyonlarda konuşmadığınız hatta gıcık olduğunuz kişilerle karşılaşmışsınız.

Neler olacak bu Yengeç ve Oğlak burçlarına?

Anlamak için her köşede klavyem ve solar fire programımla devamlı cart açıyorum. Yengeç burcuysanız 2019 yılının temmuz ayında bir vahiy inecek demiyorum size. Haritasında Yengeç ya da Oğlak burcu olanların bir şekilde hayatları değişecek, lamı cimi yok değişecek.

Şakası yok Merkür’ün!

Bahane tanımaz, köşesinde oturanı bile meydanlara döken bir Retro bu! Size daha oyuna gelecekleri kumpasa düşecekleri, saklı gizli konuşmaların deşifre olacağını, arkalardan köşelerden başka profillerden resimlerin çıkacağını anlatmaya çalışmadım.  İnanmakla ilgili bir sorunumuz olacak. Özgüven sorunu olanlara azim verecek, bugüne kadar esip gürleyenlere ise nazar değecek.  Merkür, Yengeç burcunda geri giderken takıntıları olanları, başarı odaklı olanları, daha da gaza getirecek. Yorgunluk, gurur, mağrur tavırlar, küsüp gitmeler, tatili yarıda kesmeler…  Kısacası Merkür eşittir akıl demek, akıl Yengeç burcunun peşinden suya düşecek. Ülkemizde ise ben bu sahneyi görmüştüm yaşadık ya yine mi aynısı dedirtecek. Aklınıza mukayyet olun derim.  Bilgiyi araştırmadan gaza gelmeyin. Olmadık kişilerle sosyal medya hesabınızdan tartışmayın. Ben medeniyim demeyin, Merkür sınırları zorlar başka bir şey demiyorum.

Merkür gerilemesinde geri döneceklere değil, temizliğe konsantre olun. Uykusuzluk çekerseniz evi temizlemeye ya da ayıklamaya koyulmayın. İşinize yarayan şeylerden kurtuldum sanırsınız sonra pişman olursunuz.

Estetik sorusu almıyoruz 1 Ağustos’a kadar bu da burada dursun! Attığınız imzayı iki kere kontrol edin. Evrak işleri hepimizi üzer diyecek bir şeyim yok hâkim bey çünkü Yengeç’ de geri giden Merkür zaten bu konularda ataletlidir, bugünün işini yarına bırakır. Merkür gerilemesi ile harmanlanırsa burcunuz ne olursa olsun, okul kayıtları bile aksar.   Sanırım Merkür’ü daha önce hiç böyle görmediniz ama artık biliyorsunuz.   Tüm sevdiklerinize okutun. 1 Ağustos’a kadar birbirimize Merkür’ü hatırlatıyoruz.  Kolay gelsin.

 Merkür Retro’sunda neler olur?

  • Bireyler her zaman olduğundan çok daha agresif ve gergin olurlar.
  • Trafikte, toplu taşıma araçlarında sorunlar yaşanır. Sürücü hataları ve kazalar artar.
  • İletişim her zaman olduğundan çok daha zor bir hâle gelir.
  • İkili ilişkilerde, iş yerlerinde tartışmalar kaçınılmazdır. İş anlaşmaları dahi bozulabilir.
  • Teknolojik arızalar, bilgisayarların çökmesi, siber saldırılar, dijital evrakların kaybolması gibi sorunlar çoğalır.
  • Bireylerin hata yapma oranı artar. Yanlış kişiyi arama, yanlış kişiye mesaj, e-posta atma gibi hatalar yaşanır.
  • Yanlış anlaşılma, kendini ifade edememe gibi sorunlar baş gösterir.
  • Yedeklediğinizi düşündüğünüz bilgiler kaybolabilir.
  • Hiç ummadığınız aksilikler ve sakarlıklar yaşayabilirsiniz.
  • Otel rezervasyonları, uçak biletleri iptal olabilir.
  • Elektriğe dair her türlü sorun yaşanabilir.
  • Organizasyonlarda, etkinliklerde, düğünlerde hatta ve hatta aile tanıştırmalarında sorunlar yaşanabilir.
  • Kendimizi çok daha sık sorgulamaya ve yargılamaya başlarız.

Nelere dikkat etmelisiniz?

İşler her an ters gitmeye hazır!

Her türlü yanlış anlaşılmanın kapılarının aralanacağı bu süreçte sizler de kalbinize alacağınız duygulara çok dikkat edin. Çünkü bir bakarsınız duygularınız yaşamınızda ruh bulur ve siz artık siz olmaktan çıkarsınız. Her türlü olumsuzlukla karşılaşabileceğimiz günler yaşarken kırılganlığımızda çok yüksek olacak.

Sözleşmeler, imzalar, alım-satımlar…

Merkür Retro’su döngüsünde yeni bir şeylere başlamak, imza atmak, alım-satım işine girmek çeşitli aksilikleri de beraberinde getirir. Eğer mecbur değilseniz tüm bu işlemleri Retro’dan sonraya ertelemenizi tavsiye ederim. Ancak yazımın başında da belirttiğim gibi eğer Retro döneminde doğduysanız her şey sizin için çok daha farklı olabilir. Ve bunu da ancak natal haritanıza bakarak bilebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz anda hatta ortada bir sorun yokken bozulan elektronik cihazınızı da yenilemek için acele etmemenizi tavsiye ederim. Eğer imkânınız varsa Retro sonuna kadar beklemelisiniz.

Fevri hareket etmek.

Merkür Retro’su esnasında gözümüze bir perde inmiş gibi davranabilir, gerçekle yalanı ayırt etmekte zorlanabiliriz. Bu yüzden herhangi bir olay ile ilgili yargıya varmadan önce bazı şeyleri zamana bırakmalıyız. Tüm bu süreçte yaşadığımız olaylara karşı vereceğimiz ya da alacağımız cevaplar yanlış olabilir. Bu nedenle fevri hareket etmekten özellikle kaçınmalıyız. Eğer bir konuşma esnasında kendinizi doğru ifade edemediğinizi düşünür ya da yanlış anlaşıldığınızı hissederseniz işler kontrolden çıkmadan hem kendinize hem de karşınızdaki kişiye zaman verin.

Köprü…

Merkür Retro’su esnasında her şey kötü olacak diye bir şart yok. Bu süreci kendinize avantaja da çevirebilirsiniz. Eğer geçmişte çözemediğiniz ya da yarım kaldığını düşündüğünüz olaylar, kişiler var ise bu döngüde tüm bu konuları kapatabilir, yeniden organize olabilirsiniz.

  • Yarım bıraktığınız işlerinize yeniden başlayabilirsiniz.
  • İş başvurusu yaptığınız ancak sonuç alamadığınız yerden haber alabilirsiniz.
  • Eski eşinizle, sevgilinizle yüzleşebilir hatta barışabilirsiniz bile.
  • Kendinizi geliştirmek adına araştırmalar yapabilirsiniz.
  • Hayatınızın dağınık alanlarını toparlayabilirsiniz.
  • Kendinize yeni hedefler koyabilirsiniz.

Merkür Retro’su düşüncelerimizi karmaşıklaştırmaya çalışırken eğer kendinizi yönetebilirseniz çok daha kârlı sonuçlarla yolunuza devam edebilirsiniz.

Burçlara Etkileri;

KOÇ: İletişim konusunda çok dikkatli olmalısınız. 8. ve 9. evinizin konularını önünüze getirirken geçmişte kalan kişilerle yüzleşmeler yaşanabilir. Aynı zamanda aşk hayatınız adına da değişimler isteyebilirsiniz. Duygusal olarak tatmin olmakta zorlanacağınız günler yaşayacaksınız. Evlilik ya da yeni bir ilişkiye başlama fikri sizden çok uzak olacak.

BOĞA: Yakın çevreniz, aileniz bu sürecin en önemli ve baskın konuları olacak. Bir süredir iletişim kopukluğu yaşadığınız arkadaşlarınızla ya da akrabalarınızla bir araya gelmek zorunda kalabilirsiniz. Merkür Retro’su size ilginç karşılaşmalar sunacak. Eski iş yerinizden tartışmalı olarak ayrıldığınız kişi ya da kişilerle hesaplaşmalarınız olacak.

İKİZLER: Maddi konular, gelirleriniz, ailenize olduğunuz maddi destek ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Yönetici gezegeninizin geri hareketi size parayı çok daha önemsetecek. Unutulmuş ödemeler, gereksiz para harcamaları söz konusu olacak. Bu durum daha sonra pişmanlık olarak dönebilir. Aman dikkat! Gelecek planlarınızı da değiştirmeye hazır olun.

YENGEÇ: Güneş tutulması burcunuzda gerçekleşirken, Ay tutulmasını ise karşıt burcunuzda misafir edeceksiniz ve siz iki tutulma arasında bir de Merkür Retro’sunu ağırlayacaksınız. Herkesten çok daha dikkatli olmalısınız. Gergin duygular hayatınızın her alanını etkisi altına alırken duygusal anlamda yıpranabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkilerinizde şüpheci tavırlarınız artacak.

ASLAN: Manevi duygulara verdiğiniz önem çok daha artacak. Hayatta oluş amacınız konusunda değişimler yaşayabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız sorunların benzerleri ile karşılaşırken deneyimlerinizi kullanamayacak olmanız zor da kalmanıza neden olabilir. Bu süreçte kendinizi ifade ediş şekliniz çok önemli! Sorunları çözmeye çalışırken her şey çok daha büyük bir sorun haline gelebilir.

BAŞAK: Merkür Retro’su sizi olduğunuzdan çok daha fevri biri haline getirecek. Yönetici gezegeninizin etkisini geçmişten gelen insanların yeniden hayatınıza girmeye çalışmasıyla fark edeceksiniz. İş hayatınıza ve sosyal ilişkilerinize dair ani bitişler yaşayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız sorun yaşamanız an meselesi!

TERAZİ: Merkür Retro’su gelecek ile ilgili kaygılarınızı tetiklerken kariyeriniz en büyük sorununuz olacak. Yaşam alanı düzeninizle ilgili değişimler yaşayabilir, ev ya da şehir değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Değişimi kabullenmediğiniz alanlarda mecburi değişimler yaşayacaksınız. Esnek olmadığınız her alanla ilgili sınavlarınız olacak.

AKREP: Uluslararası ilişkileriniz, seyahatler, çalışma alanınız gibi konularda gelişmeler yaşayacaksınız. Eğer hareket etmekten çekiniyorsanız hatta deyim yerindeyse tembel olduğunuzu düşünüyorsanız Merkür Retro’su sizi mecburi harekete geçirecek. Bu süreçten çok fazla etkileneceksiniz. Eşinizden ya da birlikte olduğunuz kişiden beklentileriniz artarken bu durum çatışmaları da beraberinde getirebilir.

YAY: Merkür Retro’su süresince en büyük düşmanınız önyargılarınız olacak. Maddi kazançlarınızı irdelerken ikili ilişkileriniz ile ilgili de radikal kararlar alacaksınız. Gerçekten sizi besleyen biriyle mi berabersiniz, maddi kazançlarınızı nasıl artırabilirsiniz gibi hayatınızı ciddi anlamda etkileyen değişimler yaşayacaksınız.

OĞLAK: Evliliğiniz, iş ortaklıklarınız, sözleşmeleriniz çekişme içinde olabilir. İletişim konusunda en fevri davranan burçlardan biri de siz olacaksınız. Bu nedenler Merkür Retro’su sonrası sizin için pişmanlıklarla dolu olabilir. Dikkat etmenizde fayda var.

KOVA: Gündeminiz iş hayatınız olacak. Özellikle iş değişikliği, rakiplerle yüzleşme, arkanızdan çevrilen oyunlarla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Güven konusu benim için hiç bu kadar önemli olmamıştı diyeceksiniz. İş ilişkilerine dikkat!

BALIK: Benim için adeta zaman durdu diyebilirsiniz. Geçmişe dair tüm konuları kapatmak isterken eski defterleri yeniden açabilirsiniz. Sağlığınız ile ilgili konular da gündeme gelebilir. Özellikle stres yönetimini çok iyi yapmalısınız. Sizin için çok da kolay bir dönem olmayacak.

 

Astrolog Zeynep Turan

17.06.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...