Yükleniyor . . .

YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI (2019)

YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI (2019)

Kader Yeniden Yazılıyor

2 Temmuz 2019’ da Yengeç burcunda, 10 derecede 2019 yılının ikinci Güneş tutulması meydana gelecek. Türkiye saati gece 21:16’da Yengeç burcunda başlayacak olan tutulma gece saatlerinde meydana geleceği için ülkemizden gözlemlenmeyecek.

Hangi ülkelerde gözlemlenecek?

Güney Amerika; Peru, Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Uruguay, Ekvator bölgesi Güneş tutulmasının izlenebileceği bölgeler. Güneş tutulmasının izlendiği bölgelerde doğa olayları, toplumsal olaylar, aşırılığa kaçan her türlü olayı Güney Amerika’da görebiliriz.

Tutulma, dünyayı eş zamanlı birçok olayla karşı karşıya bırakacak.

Yengeç burcunda gerçekleşecek tutulma ülkelerin haritalarını sallayacak.  Ekseni kayan sistemlerin nerelerde sıkıştığını görmemizi sağlayacak. Yengeç burcundaki Güneş tutulması yükselen burcu Yengeç olan ülkemiz için de oldukça önemli. Bu tutulmayla beraber ülkemizin imajı, genel kimliği, güvenliği, iç güvenlik meseleleri gündeme gelmeye başlayacak.  Ülkemizin 29 Ekim 1923 saat 20;30 üzerinden natal haritasını açtığımızda Plüton’u da Yengeç burcunda!  2 Temmuz’da gerçekleşecek Güneş tutulması tam da ülkemizin Plüton’u meydana gelecek.  Bu durum aslında çok ama çok önemli bir transit!

Güneş’in ülkemizin natal haritasında Plüton’u üzerinde etkili olması bizlere neler gösterecek?

Öncelikle Plüton yer altını temsil eder.  Ülkemizin hem yükseleninde hem de Plüton’unda etkili olacak Güneş tutulması münazara etmekten öte somut, ani, şok edici olayları tetikliyor.  En önemlisi ise gizli bilgilerin deşifre olacağını işaret ediyor.  Uzun zamandır beni takip ediyorsanız 2019 Temmuz tutulması üzerinde fazlası ile duran ‘’Kader Yeniden Yazılıyor’’ kitabımı duymuş belki de okumuşsunuzdur. Eğer gözünüzden kaçtı ise temmuz ayı temasını tekrar okumanızı tavsiye ederim. 2019 yılının ikinci Güneş tutulması kaderi ne yönde yazacak derseniz, yazımın devamında her bölümde uzun uzun yazacağım, okumaya devam edin satır aralarında şifreleri göreceksiniz. Sebebi ise kitleleri ilgilendiren ülkeleri Akdeniz’de birbirine gövde gösterisi yaparken göreceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni   daha çok konuşacağımızı ülkemiz adına gözümüzü başka yere kulağımızı başka yere dikeceğimizi işaret ediyor.  

Akdeniz de saflar sıklaşıyor!

Diğer ülkelerden gelebilecek açık meydan okuma gözle görülür baskıları da beraberinde getirirken biz de keskin çıkışlar yapacağız.  Ne de olsa ülkemizin yükseleni Yengeç, Güneş burcu Akrep. Yani her köşesi su olmaktan öte haritası da bolca su!   Mars   tutulma anında boşlukta olacak. Savaş gezegeninin tutulma anında geçiş halinde olması ise bir anda tetiklenecek olayları işaret ediyor. Örneğin; hava sahalarında uçuş ihlali yapan uçakları ikaz etmek, düşürmek gibi geçmişte daha önce yaşanan benzer olayları hatırlatacak. (2015 Rus uçağının düşürülmesi, 24 Kasım 2015 Satürn ateş geçişi)

Gayretiniz bu sefer kılıcınız olsun çünkü dünyayı etkisi altına alacak Güneş tutulması öncü su burcunda gerçekleşirken, ekonomik anlamda da sıkıştıracak. Petrol yine gündemin en önemli başlıkları haline gelecek. İnanılmaz zenginliklerin keşfi, Akdeniz'de ki doğalgaz yatakları aramaları, doğalgaz havzaları sıcak saatler yaşatabilir. Ülkemizde devredilen bankalar, piyasaları bir anda   farklı bir gündeme tabi tutacak. 

Dünya sarsılacak!

2019 aralık ayına kadar konuştuklarımızın çok ötesinde bir sıkışmadan geçiyoruz. Eğer bugünlerde kalbinizin sıkıştığını hissediyorsanız baş döndürücü günlerin yaklaştığını önceden hissediyorsunuz demektir. Tüm dünya için önemli bir süreçten geçerken İdlip’ten Hatay’a, Çanakkale’den Mersin Taşucu’na kadar her köşeden farklı konuları konuşuyor olacağız.  

Güney düğümünden geçerken Satürn ve Plüton gibi yıkıcı, zorlayan, kötücül gezegenlerin güney düğümü ile tam kavuşum yapması gizli hiçbir şey kalmayacak nağraları atıyor.  Sistemlerin değişmesi, devlet yönetimleri, otorite figürleri, Zodyak derecelerine denk gelirse büyük izler ve dönüşümler yaşayacaklar. Adete bir itiş gücü barındıran Yengeç tutulması aksını aslında ilk defa yaşamayacağız. 2018 yılının temmuz ayında ilk yaşanan tutulmanın bir nevi 2. rövanşı diyebiliriz.

Her şey aslına döner.

Fabrika ayarlarımıza geri döndürecek tutulma dünya ile ilişkilerimizi yeniden büyüteç altına alacak. Sıkıntılarımızı daha net göreceğiz.  Son yıllarda ısrarla toplumumuzda devam eden gündemlerimiz bir anda rafa kalkacak. Evet doğru okudunuz küsleri bile konuşturacak, birbirlerinin fikrine katılacak, tamamen ülkemizin stratejik konumunu düşündürecek, Türkiye’nin kalbi olan İstanbul geleceğini bile belirleyecek, seçimi gölgede bıraktıracak bir güneş tutulmasından bahsediyorum.  Çünkü ülkemizin yükseleni Yengeç ve tutulma Yengeç üzerinde gerçekleşecek. Yengeç burcu ülkemizin birinci ve ikinci evini yönetir. Dolayısıyla ekonomi, finansal kaynaklarımız, paramız, maddi güvenliğimiz, en önemlisi ise Akdeniz’i ve komşularımızı çok tartıp biçeceğiz.

Köklü değişimler, kadersel olaylar

Tutulma sırasında 7 yılda bir burç değiştiren son iki kitabımda kalemimden düşürmediğim Uranüs ne yapıyor derseniz, tutulma esnasında Güneş’in 90’lık yapıyor olması, Ortadoğu’ da daha önce görülmemiş olayların yaşanacağını işaret ediyor.

2,5 yıl aradan sonra Güneş, Aslan burcunda tutulmasız doğarken gökyüzü de arenaya aslan gibi görünenleri yani liderleri itecek. Birçok ülke siyasetçisinin tarihine kara leke sürecek kadar travmatik olaylar gerçekleşebilir. Çin ve ABD gibi büyük ulusların ne filmler çevirdiğine tüm dünya ile bizler de tanıklık edeceğiz. Devlet adamlarının iş adamları ile pazarlıklarının ortaya çıkacağını işaret eden tutulma döngüsü sansasyonel haberler yaymayı planlıyor.

Ülkemizden gözlemleyemeyeceğimiz Güneş tutulması, bizimle uğraşanların diyarlarında çıplak gözle seyredilecek. 2 Temmuz gelip kapıya dayandığında, ABD’nin dünyanın derdi olduğunu göreceğiz. ABD’nin artık İngiltere’ye biat etmek istemediğini birçok siyasi bilimci bu tarih ile dile getirmeye başlayacak.

Süper güç süper ayrışmaya gebe!

2 Temmuz yaşanacak tutulma 4 Temmuz kuruluşlu Amerikan’ın direkt Güneş burcunda yani şah damarında gerçekleşecek. Bu süreçte İkizler burcu 1946 doğumlu Donald Trump ile Pentagon’ un birbirine düştüğünü dünya basınında izlerken, Donald Trump sınırlarda sıcak olayları alevlendirecek. ABD’nin kirli işlerini yapan, dünyayı tweetleri ile zıplatmaya çalışan adeta III. Dünya savaşının zemini oluşturmaya çalışan Donald Trump’ın tarikatlarla, kirli para ile ilişkisi deşifre olmaya başlayacak. ABD’nin alacağı kararlar, eylemler hem ülkemizde hem de Ortadoğu’da sıcak saatler yaşanmasına sebep olabilir. Bu süreçte 1954 yılında kurulan İncirlik Üssü’nün geleceği konuşulmaya da başlanabilir. Devrim gezegeni Güneş tutulmasına kafa tutarken, Türkiye’deki Amerika konsolosluğunu da işaret ediyor.  2 Temmuz’daki tutulmanın ardından 17 Temmuz’da Oğlak burcunda yaşanacak Ay tutulması ile birlikte aslında tüm dünyayı, dünyadaki sistemleri, yapıları etkileyecek bir anlamda savaş rüzgarlarını her köşede ayrı estirecek.

14 Mayıs 1948 kuruluşlu İsrail’in natal haritasındaki Mars ile tutulma anındaki Mars’ın kavuşması yakın tarihi tekrar bize yaşatacak! Hangisi derseniz sizin için Donald Trump’ın 14 May 2018’ de attığı tweeti buldum. ‘’Big day for Israel. Congratulations!  İsrail için büyük bir gün!’’ Bu da demektir ki 2019 yılında Mars’ın Aslan burcundan geçtiği dönemde Donald Trump, İsrail’e desteği ile tüm dünyada dengelerin değişmesini sağlarken, yine tarikatlar gündeme gelecek.

Dünya liderleri çıkarları için safları sıklaştırıyor.

2019 yılını anlattığım ‘Kader Yeniden Yazılıyor’ kitabımın arkasında hangi liderlerin koltuğunu bırakacağını kaleme alırken yılın   sadece ortasına geldiğimizde İngiltere Başbakanı Theresa May ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras   istifa etti. Şimdi sizce sıra kimde?  Çünkü bu Güneş tutulması yaşadığımız gezegeni daha çok ısıtırken istifaları, suikastları de gündeme getirmeye devam edecek. İsterseniz Güneş tutulmasının dünyaya etkilerinden biraz da burçlara geçelim.

Tarihe not düşecek bir yazdan geçerken Güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek?

Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları direkt tutulmanın çemberine düşecekler. Bu burçlarda kurulan şirketler, yapılan evlikler, açılan iş yerleri de tutulmadan payına düşeni alacak. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burcu döngüsünde kurulan bir işe sahipseniz işinizde küçülme, ani yön değişikliği yapabilirsiniz.  Ortağınız var ise yol ayrımı getirebilir. Eğer evliliğinizin burcunu biliyorsanız ve yukarıdaki öncü burçlardan biri ise tarihe iz bırakacak Güneş tutulması evliliğinizin sıkıştığını özellikle akrabalardan, kardeşlerden etkiler aldığını fark etmenizi sağlayacak.

Yükselen burcunuz; Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak ise çevrenizde bazı arkadaşlarınızın samimiyetini, iş yerinize yeni dahil olan birilerinin samimiyetini sorgulayabilirsiniz.

Tutulmalar kendisini 19 yıllık döngülerde tekrarlar!

2000 yılının temmuz ayında yaşanan tutulmanın 19 yıl sonra yine aynı benzerlikte olması ise 19 yıl önce kurulan ya da alt yapısı oluşan her türlü yapıyı kurumu hatta partiyi, vakıfı, evliliği karmaya tabi tutacak.   

Kör yarasanın rızkını veren Allah seni mi unutur?

Güneş tutulması esnasında Ay, Yeniay fazında olacak. Güneş tutulurken ayın Yengeçte yücelmesi ise   uzun yıllardır yalnız olana, çocuk isteyip de bir türlü olmayana, af bekleyene kadar sevindirir.   Ay ve Güneş’in 10 derece ile suyun en duygusal, en hassas burcunda kavuşup bir yandan da dünyayı gölgede bırakacak ise uzun zamandır ev almak isteyip cesaret edemeyenlere de ani kararlar aldırabilir.  Eğer bu ev benim kaderim diyenlerdenseniz sizi de sürprizler bekleyebilir.  2016 yılından bu yana işleri kötü giden hatta batmaktan kıl payı dönenlerdenseniz bu tutulma ile kapınızı ‘’Hızır’’ misali çalanlar olacaktır.

Yengeç burcundaki Güneş tutulması, hangi yıl doğumluları etkileyecek?

1960-61 Satürn’ü Oğlak olanlar karmalarından geçecek. Eğer güçlü bir eşle evliyseniz ya da sektörüne mâl olmuş bir eşiniz var ise ilişkinizin değerleri değişecek.

1967-68 Uranüs-Plüton Başak kavuşumun da doğduysanız ki hatta bu yılda doğan kişileri kitabımda da el almıştım.  Bu yıl doğumluları hayatta yapmam dediklerini yaparken bulabiliriz.

1988-1989-91 doğumlu Satürn’ü Oğlak olanlar ise evliliği, ilişkisi ile çok sert günlerden geçerken tutulma ile yeniden kaderlerini yazacaklar. 

KOÇ: Öncü bir burçsunuz. Sizin için önemli bir tutulma. Tutulma haritanızın ana akslarını etkileyecek. Ev, yuva temalarında hedefleriniz olacak. Ebeveynlerinizle ilgili konular hayatınızda gündeme gelebilir. Yeni adımlar atacağınız bu süreçte hayatınız adına da yeni kapılar aralayacaksınız.  

BOĞA: 3. evinizde meydana gelen Güneş tutulması sizin hayata bakış açınızı, düşüncelerinizi değiştirmeye başlayacak. Yeni şeyler öğrenme, yeni kararlar verme durumları söz konusu. Eğitime başlama, yer değiştirme olabilir. Özellikle kardeşlerinizle ilgili konular sizi meşgul edebilir. Seyahatler artabilir. Ticari konularınız artabilir. Kafanızdaki projelere başlamanız için Güneş tutulması sizi destekliyor.

İKİZLER: Güneş tutulması para evinizde etkili olacak. Bütçeniz, genel kazançlarınız, gelir dengenizde değişimler olabilir. Para kazanma olanakları, yeni iş imkanları ile karşılaşabilirsiniz. Mülk, ev satışı gibi konularda aile içinde en çok konuşulan konulardan olacak. Yeteneklerinizi paraya çevirmeniz için fırsatlar yakalayacaksınız.

YENGEÇ: Yıl boyunca sizi etkileyecek tutulma yaşayacaksınız. Hayatınızdaki otoriter figürleri ile bu süreçte çatışmalar yaşayabilirsiniz. İmajınızı, görümünüzü değiştirecek radikal kararlar alacaksınız. Yeni tanışmalar, yenilikler, ani kararlar, yeni teklifler olabilir gündeminiz olacak.

ASLAN: Güneş tutulması 12.evinizin konularını gündeme getirecek. Ruhsal, mistik konulara yönelebilirsiniz.  Enerjiniz ve yaşama karışma gücünüz artacak. Alışkanlıklarınızı, yaşamınızı hatta ve hatta çalışma alanınızı düzenleyeceksiniz. Sağlık ile ilgili ertelediğiniz konuları gündeminize alacaksınız.

BAŞAK: Güneş tutulması size yenilenme enerjisi verecek. Hayatınızın her alanını gözden geçirirken 11. Evinizin konuları da gündeme gelecek. Sosyal çevrenizde değişimler yaşayabilir, yeni projelerle adınızdan söz ettirebilirsiniz.

TERAZİ: Güneş tutulması size kariyeriniz ile ilgili önemli gelişmeler sunacak size. Medya ya da reklam sektöründe yer alıyorsanız kolaylıkla başarı elde edebilirsiniz. Ülke, şehir değişikliği gündeme gelirken sektörünüzde de değişimler yaşayabilirsiniz. Ailevi konular ön planda olacak.

AKREP: 9.evinizi etkisi altına alacak olan Güneş tutulması manevi gücünüzü işaret edecek. Sizin için yeni başlangıçlar yapmak ise hiç zor olmayacak. Özellikle yurtdışı bağlantılı konularda yükselirken, hukuki miras konularınız da çözüme kavuşacak.

YAY: Maddi konuları gündeminizin tam ortasına bırakacak olan Güneş tutulması alım satım, miras ile ilgili her konuda size yardımcı olacak. Bu süreçte yeni bir işe başlayabilir, kendi işinizi kurmak için ciddi adımlar atabilirsiniz. Hatta mevcut işinize ortak dahi alabilirsiniz.

OĞLAK: Birlikteliğiniz, evliliğiniz, yakın çevreniz ile olan iletişiminiz… Hepsi Güneş tutulması etkisinde. Aile sorumluluklarınız artarken eşinizin iş hayatı ile ilgili de radikal değişimler olabilir. Ertelediğiniz sağlık sorunları ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

KOVA: İş hayatınızı yakın merceğe alacak olan Güneş tutulması, 6. Ev konularını gündeme getirecek. Kazançlarınız, iş hayatınızdan beklentileriniz, istediğiniz bir işte çalışıp çalışmadığınıza dair pek çok konu ile ilgilenmek zorunda kalacaksınız. Hayat standardınızı yükseltmek adına ciddi adımlar atacaksınız.  

BALIK: Sizin için aşk ve ilişkiler adına çok daha farklı bir dönem başlıyor. Eski aşklar tekrarlanırken son yıllarda yaşadığınız hayal kırıklıklarını da ortadan kaldıracaksınız. Yeni tanışmalar, yeni sosyal ortamlar eksik olmazken sanatsal yönünüzü besleyecek alanlarda bulunacaksınız.

2019 yılını kaleme adığım 'Kader Yeniden Yazılıyor' kitabıma sahip olanlar mutlaka ama mutlaka kitabımın arkasında yer alan ''Temmuz Ayı Teması'' nı okuyun.

Sevgilerimle

Astrolog Zeynep Turan

12.06.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...