Yükleniyor . . .

2018 URANÜS BOĞA BURCUNDA

21. Yüzyılın Masalına Hazır Olun!

Uranüs Boğa Burcunda

21. yüzyılın öfkesi ile tanışmamıza sebep olan Uranüs'ün Koç burcundaki seyri son buluyor. Uranüs'ün Boğa burcundaki yolculuğunu size anlatmadan önce kendinize bir kahve yapmanızı ve arkanıza yaslanmanızı tavsiye ederim.

Hepimize ateşten gömlek giydiren, bir tutam ateşi saman alevine döndüren döngü nihayet bitiyor. Eski duygulardan eser kalmayacak. Bilinmezlere açılan hayatlarımızda farklı farklı serüvenler oluşurken, son 7 yıldır yüreklerimizi istediği gibi yöneten Koç burcundaki seyri bitiyor.  Ardından söylenecek çok şey var ama bu yeni bir döngünün habercisi ve köklü adımlar atacağız. Hepimizi yakından ilgilendiren bu süreci dünyada esen sert rüzgârla birlikte mart ayından itibaren köklü değişimler hissetmeye başladık. Uranüs Boğa burcundaki yolculuğu 7 yıllık bir hikâyenin başlangıcını temsil edecek, okumaya hazır mısınız? 

Sessiz atın tekmesi güçlü olur.

Uranüs Koç burcunda rahat ettiği alandaydı. Ancak çok da keyfi yerinde değildi. Çünkü Kanlı Ay Tutulmalarına eşlik etti, yer altı gezegeni Plüton’a kaç kez bilinmez kafa tuttu. Her kafa tutuğunda ise dünyayı karıştırdı. Zaman zaman diğer transitlerden aldığı olumsuz etkiler ve Retro dönemleri dik kafalı Koç burçları başta olmak üzere tüm öncü burçların hayatlarının en önemli 7 yılını sınava tabi tuttu. Deyim yerindeyse heba ederek ödettirdi. Şimdi ise gökyüzü yüzünü toprak hâkimiyetine çevirecek. Ne yapmamız gerektiğini ön görüp planlamamızı sağlayacaktır.

Uranüs Boğa burcunda; yeni bir 7 yıllık sürecin başlaması demek.

Ateş etkisi Uranüs’te azalmaya başlarken incinen yüreklere nefes olmaya başlayacak. İç dünyalar bu esnada daha rahat tahlil edilebilecek. Döngü aynı zamanda alacak-verecek davalarının kesinleştiğini işaret edecek. Her ailede akraba ilişkilerinde maddiyatın ön plana çıkacağını vurgulayacak. Kimsenin haksızlığa boyun eğmediğini bu süreçte görebiliriz. Uyanıkların sayısı arta dursun geçmişe göre prim verenleri kalmayacak. 

Dile kolay 7 yıl! Seyri değişince hedefindeki burçlarda değişecek. Öncelikle Uranüs Boğa burcunu baştan aşağıya değiştirmeye aday olurken diğer sabit burçları da unutmuyor. Aslan-Akrep-Kova burçlarının hayatlarında en unutulmaz 7 yılını yaşayacaklarını işaret ediyor.  Ancak Uranüs Koç burcunda olduğu kadar rahat bir pozisyonda olmayacak. Hiçbir şeyin üstünü kapatmaya niyeti yok.  Devrim etkisi yaratacak birçok konuyu haznesine çekerken, konuşmak yerine harekete geçmek önemli olacak. Derin bir sessizliği temsil edecek Boğa etkisi sayesinde küslükler uzun vadeli ayrışmalara neden olabilir.

Kim bu Uranüs?

Doğum haritalarında diğer gezegenlerde olduğu gibi Uranüs bizim bir parçamızı temsil eder. Yaratan, üreten, kendini geliştiren, mesafe koyan tarafımızı işaret eder.  Yerleştiği burçta uzun süre kaldığı içinde bir jenerasyonu temsil eder. Çünkü aslında Uranüs nesilleri işaret eder. Başkaldıran, kanı deli akan, asi tarafı ortaya çıkartan bir yanı da vardır. Altın gibi zıpkın bir genç bireyin asiliğini gözünüzün önüne getirin.  Daha spesifik olarak temsil ettiği alanlar ise; arkadaş ve çevre, yakın çevre, gruplar, organizasyonlar, projeler, teknoloji, önderler, devrimciler, bilim insanları-bilim, insan hakları ve savunucular, hümanistler, sivil toplum kuruluşları ve sosyal yardım kuruluşlarını temsil eder.  Aynı zamanda sanayi devrimini, global markaları, ihracatı ve enerji çalışmamalarını ve yatırımları temsil eder.

Neler yok ki!

Nisan ayında sert rüzgârlar estirmeye başlayacak olan gökyüzü Mayıs ayında Uranüs, Boğa geçişine hazırlık yapacaktır. Dünyada gerçekleşecek Nisan seçimleri, dünya ekonomi piyasası bu güçlü esinti ile ayakta kalabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Oğlak burcu yoğun bir trafik oluştururken Uranüs, toprak burcu Boğa’da yerini alacak. Bunun anlamı ise; dönüşüm ve yatırım alanının bir araya toplanması demek. Satürn ve Plüton gibi Kardinal gezegenlerin belli bir ağırlığı olacakken Uranüs’ün para evini temsil eden Boğa’da konumlanması ülke ekonomisini, iş adamlarını birbirine bağlantılı işlerde kovalayacağını işaret ediyor. 

Toprak temalı bu gökyüzü gündeminde liderler ve yöneticiler çok mercek altında olacak. Bu bir döngünün başlaması ve boşa kürek sallamayacağı kesin. Satürn bu işi zora sokan kısmı olurken Plüton toplum mevziinde hareketliliği arttıracak. Global, marka olmuş şirketler çok daha dikkat çekecek. Büyük sayısal reformlar ve yaptırımlar 2020 yılına kadar şekillenecek.  Yargı önüne çıkacak dünya liderleri ve hükümet görevlileri olabilir.

Bireysel sorumluluk artabilir!

Nasıl mı?

Para sıkıştırılmış bir mecburiyet gibidir. Bazen insanı özgürleştirir, bazen de kendisine kölesi yapar. Uranüs, Boğa burcuna geçmeye hazırlanırken yaşamlarda köşeye sıkışıp kalacak. Yani Mayıs ayı kapılarını açana kadar neye uğradığımızı şaşırabiliriz. Borçlanmak, kredi ödemek, vergi zorunluluklarımız, evimiz-barkımız, arabamız, çocukların ihtiyaçları ve yaşam hakkımız derken ilk şoku zaten mayıs ayına kadar yaşıyor olabiliriz. Paranın bizi kendisine bağlayan nedenleri olacak. Ne kadar özgür olduğumuzu işte o zaman daha net yorumlayabiliriz. Çünkü herkesin hayatında farklı yansımaları olacaktır. Yani paranın kölesi miyiz yoksa bize özgürlük mü sağlıyor göreceğiz.

Uranüs’e devrim gezegeni olarak atıfta bulunulmasının önemli nedenleri var. Keşfedildiği tarihte dünyanın farklı yerlerinde devrim niteliği taşıyan gelişmeler oldu. Uranüs, Boğa geçişi devrim niteliğini bu yüzyıl için formüle edecek. İşin içinde finans, ortaklıklar, marka, toprak bütünlüğü gibi konuların olduğunu unutmayalım.  Bu konularda gelişen olaylara hazırlıklı olmalıyız. Teknoloji de devreye girecek elbette Uranüs’ün bir diğer misyonunda dijital dünyadaki gelişmeler yer alabilir.

Para mutluluk getirir mi?

İnsan hayatını satın alamazsın, özgürlüğü ve hakları da. Ancak paranın bolca iç ve diş piyasa da gündemde olacağı yeni bir devir de başlıyor. Ekonomik çıkışlar, finansal burhanlar, savaş çılgınlığını yeniden gündeme getirebilir. İnsan hayatının hiçbir şeyle ölçüşemediğini tarafımızca biliniyor ancak dünya maalesef Uranüs, Boğa hizmetinde sadece bireysel mücadeleleri ortaya koymayacak. Satürn’ün Oğlak burcunda olduğu 2, 5 sene boyunca toprak, ülke bütünlüğü, yerel kaynaklar ve para alışverişi bolca gündemde yer alacağını işaret ediyor. Bu esnada ülke yöneticilerine, liderlere hatta dünya bankasına, BM, IMF’ye çok sorumluluk düşebilir.

Gelecek 7 yılda bizi neler bekliyor?

7 sene boyunca geleceğimizi şekillendiren bir süreç başlıyor! Hükümetleri, alışık olduğumuz sistemleri, para birimini ve kullanım koşullarını hepsini bir kenara koymak zorunda kalabiliriz. Alışık olduğumuz düzen değişecek. Bu durumu sadece Uranüs, Boğa geçişi mi etkiliyor? Elbette hayır ama rolü büyük. Gökyüzünde âdete bir Oğlak döngüsü hâkim olacak. Satürn, Plüton, şans gezegeni Jüpiter’inde ileri ki yıllarda bu öncü burca yerleşmesi hep zirveye oynayacağını işaret ediyor. İnandığınız, güvendiğimiz, sırtınızı dayadığınız her bir yapının tozunu dumana katmaya başlayacak. Bu yüzden seçimlerimiz daha kolay ve net olabilecek. Şansı değil hırsı zorlamaya başlayacağız. Arı gibi çalışan insan sayısı artabilir. Çalışmayana, emek hırsızlığı yapanlara ve kolay yoldan zengin olma heveslilerinin hiç şans yok, bilesiniz.

İlişkilerde, iletişimde etkisi!

Uranüs ‘ün hızı ve potansiyeline bakıldığında rüzgâr yeli gibidir. Geride bırakılan ilişkileri arkasında bırakmakta üstüne yoktur. Yenilik arayışı kat ve kat artar bu yüzden etkili olduğu her burçta dönüşümü de işaret eder.  İletişimde teknolojiden bağımsız hareket etmemesi internet yolu ile birçok kontak kurmaya vesile olmuştur. Sosyal medya buna en güzel örnektir. Dalga dalga filtresiz bir akımı başlatacağından emin olabiliriz. Gelecek 7 yıl içinde bizleri nelerin beklediğini tahmin bile edemeyiz. Örneğin; kâğıt paranın yerine geçecek dijital para yaşamın her alanına yerleşebilir.

14 Şubat 2019'da Uranüs, Mars kavuşum yapıyor. Ortamı şenlik havasına çevirirken, yılın iddiali başlamasına vesile olacaktır. Tadından yenmez dedikodular, fırtınalı aşklar, ayrılıklar ve büyük gönül kırıklıkları ve asi gönüller peşi sıra hızına erişilmez konuları gündemine taşıtacaktır.

İklim!

Hava elementinin temsilcisi olan Uranüs; fırtına, boran, doğanın gidişatını altüst eden konuları da içine dâhil eder. Toprak elementi bir burca yerleşmesi hem hava koşullarını hem de yerküre hareketlerini yakından ilgilendireceğiniz işaret ediyor.

Bugünden geleceği kodlamak!

Uranüs, başka bir geleceğin imkânından bahsediyor. Bu yüzden 7 yıllık döngünün insan hayatına çok katkısı olacağını düşünüyorum.  Bazen şok edici olabilir, bazen mucizevi gelebilir ama değişikliği kabul etmek en iyisi olacak. Hayatımıza öncülük eden insanların olacağı şüphesiz.  İnsan faktörü ve teknoloji bir arada ilerlerken toplumu ayakta tutan, söylemleriyle ya da yaptıkları ile devrim niteliği taşıyan kişileri de bu evrede keşfedeceğiz.

Zincire vurulan tüm zihniyetlerin bu dönem nasıl çözüldüğünü göreceğiz. Dünyadaki yeni önderler arasında kadınların rolü büyük olabilir. 2018 yılında Jüpiter, Akrep döngüsü-Uranüs, Boğa döngüsü ile karşı karşıya gelecek. Alıştığımız her düzen alt üst olabilir ama zamanla ne kadar kazançlı çıktığımızı anlamamız zor olmayacak. Sosyal güvenlik, bankacılık, milli piyango gibi oluşmalarda dönüşümler söz konusu olabilir.

2018'den 2026'ye kadar:

Mal sahibi olma,

Nakit alışverişin dijital paraya dönüşümü,

Vergi, banka borcu gibi konularda titizlik,

Finansal ve ekonomik devrimler,

Emekliye ayrılma, yeni bir yaşam arzulamak,

Bizi sınırlayan konularda özgürlük isteği,

Sosyal güvenlik konuları,

Gıda, bilim, eğitim konusunda köklü değişimler,

Esnek olmak,

Dünyayı keşfetmek,

Fırtınalar ve büyük doğa olayları,

Kuralları istediğimiz gibi yönetme, 

Kendi işinin patronu olmak!

Uranüs, Boğa döngüsü spekülasyonlara belki açık bir imaj veriyor. Ama değişmek, dönüşmek, yeniden keşfetmek için fırsatta verecek. 2018 yılından sonra doğan bebekler dünyayı yaşanabilir bir hale getirecek. Seçim hakkı sunan gökyüzü savaş ya da barış derken din, dil, ırk gözetmeden toplumları bir araya getirebilir. 2026 yılına gelindiğinde neleri kaybettiğimizi, neleri feda ettiğimizi, hangi konularda bedel ödediğimizi gösterecek. Bu zamana kadar Uranüs’ün sabit etkideki toprak temalı imajından olabildiğince olumlu faydalanmaya çalışmalı. Çalışan, üreten, kendini geliştirenlere; hangi engel olursa olsun aşılabileceğini gösterecek.

Gelecek 7 yılda dikkat çeken kimler olacak?

Arnavutluk

Azerbaycan

BM (Birleşmiş Milletler)

Filistin Devleti

Hillary Clinton

Hindistan Başbakanı Narendra Modi

IMF Başkanı Christine Lagarde

İran Başkanı Hasan Ruhani

Büyük Britanya ve İngiltere

Japonya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kore

MHP

Türkiye

Türkmenistan

Uranüs Boğa burcunda hareket ederken öne çıkacaklar;

Aile Şirketleri

Eğitim Sistemi

Dijital Platformlar

Bor Madenleri

Lozan Antlaşması

Nükleer Anlaşmalar

Tarım ve Çiftçilik

Bedelli Askerlik

Hastaneler

Burçlara Etkileri;

KOÇ: Kariyeriniz adına farklı bir döngü başlarken maddi kazancınızdan çok maddiyatı elde etme şekliniz ön planda olacak.

BOĞA: Bakış açınızın revizyondan geçeceği bu süreçte hayata karşı tutumunuz değişirken, radikal kararlar alabilirsiniz.

İKİZLER: Hayaller ve hayatlar arasındaki farkı en aza indireceğiniz bu süreçte duygusal tatminsizlik ve güven sorunu yaşayabilirsiniz. Ruhsal yapınızı desteklemeyi tercih edebilirsiniz.

YENGEÇ: Hedeflerinizi değiştireceksiniz! Toplumsal değişimler yaşayabilir, sosyal sorumluluk projeleri ile ön plana çıkabilirsiniz. Duygu durumunuza önem vereceksiniz.

ASLAN: Sosyal statünüz ve kariyer hayatınız ön planda olacak. Toplumda edineceğiniz itibar ile adınızdan sıkça söz ettirebilirsiniz.

BAŞAK: Sık sık gerçekleştirilecek uzun süreli seyahatleriniz söz konusu olabilir. Özellikle farklı kültürlerle iletişim halinde olma yeni maddi kazanç kapıları oluşturabilir.

TERAZİ: Miras ve hukuk konuları gündeminizde olacak. Özellikle çalışılmadan elde edilen gelirde artış söz konusu olabilir. Yeniden başlama süreci!

AKREP: İş hayatı, ortaklıklar ve sözleşeler ön planda olacak. Sosyal ilişkilerinizde bakış açınız değişebilir.

YAY: Kişisel becerilerinizin ve gayretlerinizin sonuçlarını alabilir, günlük rutin hayatınız ile ilgili köklü değişimler yapabilirsiniz.

OĞLAK: İkili ilişkiler ve evlilikler adına şansı temsil eden günler yaşayabilirsiniz. Özellikle çocuk sahibi olan ya da olmak isteyen Oğlak burçları için önemli bir süreç.

KOVA: Kişisel hayatınızı temsil eden bağlarınızı, aile ilişkilerinizi, sosyal hayatınızı düzenlemek isteyeceğiniz bir süreç yaşayacaksınız.

BALIK: Sosyal çevreniz değişirken, kendinizi geliştireceğiniz de bir süreç yaşayacaksınız. Yurt dışına taşınma, ev değişikliği söz konusu olabilir.

Uranüs'ün burçlara etkilerini detaylı olarak anlattığım YouTube videomu izleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=6khAvr4lEJs

NOT: Natal haritanızda Uranüs’le iletişimde olan gezegenleriniz var ise yazılarımda bahsettiğim etkilerin aksini yaşayabilirsiniz. Bu durumu anlamak ve çözmek için ise mutlaka güvendiğiniz bir astrologla çalışmalı, Natal haritanızın yorumlamasını yaptırmalısınız. Böylece 7 yıllık yeni bir döngüye kendinizi hazırlayabilir, Uranüs’ün burç değiştirmesinin etkilerini hayatınıza uyarlayabilirsiniz.

[email protected]

Zeynep Turan

11-12-2017

Yazının tüm hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...