Yükleniyor . . .

2018 MERKÜR RETRO'SU KOÇ BURCUNDA

MERKÜR RETRO'SU KOÇ BURCUNDA

Ben Merkür, dünyaya kafa tutmaya geliyorum. Her yıl üç kere Retro yaparak akıllara ziyan olaylar yaşattığım gibi bu yıl da oldukça sert rüzgarlar estireceğim. İletişimi ve zihni yönettiğim doğrudur ama bu Retro başka türlü olacak. Beni ya çok seveceksiniz ya da hiç istemeyeceksiniz. Hayatınızın tutulmasını istemiyorsanız, benimle iyi geçinmeye çalışın, beni iyice anlayın!

Benim adım Merkür, 2018’in mart ayında benden çok bahsedeceksiniz.

Ardı ardına yılın gökyüzü gündemi bu dönemin çok da rahat geçmediğini sizlere gösterdi. Şimdi devreye giriyorum ve yılın ilk gerilemesini başlatıyorum. İletişimi, teknolojiyi ve zihni yöneten gezegen olarak 2018’deki ilk Retro hareketimi mart ayından başlatıyorum. Anlı şanlı, adrenalini yüksek, kendini her ortamda ispat eden Koç burcunda geri hareketime başlıyorum. 23 Mart’tan 16 Nisan’a kadar göz ardı ettiğiniz her detayı ve problemi önünüze koymaya çalışacağım. Biliyorum, 2018 yılı oldukça hızlı başladı.  Bu hıza bir izahat gerekiyordu, bu esnada ateş burcunda geri gitmeye başlarken ezberinizi bozmayı da başaracağım. Bu yüzden öncelikle büyük riskler almamanızı tavsiye ederek neler olacağının altını çizeceğim.

21 gün boyunca ateş burcunda geri giderken asıl derdim size sorun çıkartmak değil. Hayatınızda yer alan eksiklikleri, çözümsüz gördüğünüz konuları toparlamanızı sağlamak. Açıkçası bugünleri bahar temizliği gibi düşünün.  Tozu dumana katarken yüreklere kor, zihinlere bulanıklık getirebilirim.

Şimdi Detayların Önemine Dikkat Kesilin:

  • Birileri birilerinin ayağını kaydırmaya çalışıyorsa, oyunlarını bozacağımı peşin hükümle göstereceğim.
  • Zihninizi kontrol etmenizde zorluklar çıkaracağım.
  • Düşüncelerinizi dile getirmek konusunda patavatsızlık dozunu aşmanıza neden olabilirim.
  • Konuları toparlamakta zorlanabilirsiniz.
  • İnsanları ve isimleri olmadık yerlerde karıştırmanıza sebep olabilirim.
  • Benmerkezci davrananların art niyetlerini ortaya çıkaracağım.
  • ‘Ben bencil değilim’ diyen ve bu konuda iddialı olanlara şans vermeye hiç niyetim yok!

Ben Merkür, gökyüzünde yalnız değilim. Jüpiter Retro’sunu da arkama aldığım bu süreçte etki altına aldığım alanları daha da büyütecek ve genişleteceğim. Şansına, endamına, ‘şeytan tüyü var bende’ diyerek kendine güvenenlere bu süreçte yol arkadaşım olacak iyicil gezegen Jüpiter’in geri hareketi ile imkânları kısıtlıyor olacağım. Güvendiğiniz dağlara karlar yağdırıyor olacağım.

Benden Tavsiyeler;

  • Su ve ateş burcunun geri gittiği bu süreçte her şeyi iki kere kontrol edin.
  • Sırtınızı dayadığınız konulara o kadar bel bağlamayın.
  • Fevri hareket edenlere ise açık ara başına çorap örmeye gönüllü olacağım.
  • Hatalarını haksızlıkla kapatmaya çalışanlara hiç şans vermeyeceğim.
  • Başkasının başarısından nemalanmak isteyenlere haddini bildireceğim.
  • Ticaretle uğraşanlara risk almaları karşılığında ekstra ev ödevi vereceğim.
  • Aile şirketinde çalışanların, patronların kişisel hırslarının sonuçlarını açığa çıkaracağım ve aile içinde duygusal sınavlardan kaçınmayacağım.
  • İlişkinizde problemleriniz varsa hiç olmadık konuşmaların zeminini hazırlayacağım.

Peki, hep mi dert hem mi sınav!

  • Elbette hayır, risk almaktan korkanlar benden cesaret alabilecek.
  • İçine attığın, yüreğini balon gibi şişirdiğin konularda cesaretini buyur edeceğim.
  • Emeğine sahip çıkanların sırtını sıvazlayacağım.

İyiye, doğruya, cesarete, emeğe karşı saygının artmasına yardımcı olurken; yalancı, hırslı, emek hırsızı, dedikoducu, arkadan iş çevirenlere hiç tahammülüm olmayacak, bilesiniz... Bu yüzden 21 gün boyunca bu tarz kişilerin ve olayların sık sık oyunlarını bozacağım.

Bu Tarihlere Dikkat Etmelisiniz.

29 Mart-Venüs, Uranüs kavuşumu Merkür geri hareketine eşlik ediyor; çocuksu hareketlere, yüksek davranışlara karşı dikkatli olunması gerekir. Kıskaçlıklar ve şımarıkça tutumlar ilişkilerde artabilir.

1 Nisan- Güneş, Merkür kavuşumu sürece eşlik ediyor; evlilikte ve uzun vadeli ilişkilerde ikinci baharını yaşayanlar sorunlar ile karşı karşıya gelebilir. Aynı evi paylaşan çiftlerin sorumsuzluktan şikâyetleri artabilir.

2 Nisan- Mars, Satürn kavuşumu sürece eşlik ediyor; kavga, sinir ve öfke patlamaları artış gösterebilir. Aile içinde baba tarafına dair sorunlar yaşanabilir. Takıntılı insanlar ile inatlaşmalar artabilir.  Aile içinde ise mal ve mülk paylaşımları kıyaslanırken eleştiriler yükselebilir.

17 Nisan- En kritik gün olacağını söyleyebilirim; Retro bitiş tarihinde su yüzüne çıkacak bazı konuları işaret ediyor, gökyüzü. Chiron ateş burcu Koç’a geçiş yaparken, Retro’nun gölgesine müdahale edecek ve bir anda beklenmeyen olaylar ortaya çıkabilir. 

Burçlara Etkileri!

Koç: Kişisel evinde etkili olacak. 2017 yaz aylarında yaşadığın sağlıkla ilgili konular gündeme gelebilir. Kendini ifade etmen kolaylaşırken her zamankinden daha sabırlı olacaksın. Beklenenin aksine davranacaksın, herkesi şaşırtıyorsun!

Boğa: Bilinçaltı evinde etkili olacak. Düşündüğünü söylemekten çekinmiyorsun. İlişkiler konusunda belli problemlerin varsa sorumluluklarını göz ardı etmemen gerektiğini gözlemleyeceksin. Özellikle evli Boğa burçları bir parça daha özenli olacaklar. Sorunlarını kökten çözmek için bazı insanlarla aynı ortamda olmayı denemelisin.

İkizler: Teknoloji ve bilim evinde etkili olacak. Çalışma hayatında önemli gelişmeler olurken bazı insanlara bu süreçte dikkat etmen gerekecek. Sosyal hayatında ise oldukça hareketli üç hafta seni bekliyor. İş arıyorsan güzel fırsatlar çıkabilir.

Yengeç: İtibar evinde etkili olacak. İletişime oldukça açık olmalısın. Özel hayatınla ilgili aile ve yakın çevrenden sakınacağın belli olaylar üst üstte gelebilir.  Özellikle; 14 yıldır evli olan Yengeç burçları kendi meseleni aile içine sokmamalısın. Merkür, bu geri hareket esnasında belli konularda problemler yaratabilir, dikkat! Ayrıca sevdiklerinin senden ilgi beklediği bir dönem olacak.  Sakinliğini korumalısın!

Aslan: Uzak ilişkiler evinde etkili olacak. 2017 yılında biten bir ilişkin varsa aynı ortama gelmen mümkün olabilir. Ateş burcu olarak kendine ve hareketlerine biraz daha özen göstermen gerekecek. Çevrendeki insanların hiç olmadık olaylar yaşadığına tanıklık edebilirsin.  Kaza gibi sağlık olayları duyabilirsin. Bu süreçte korkuların ile yüzleşebilirsin.

Başak: İçgüdü evinde etkili oluyor. Yönetici gezegenin Merkür, hızı ve öfkeyi temsil eden bir burçta geri gidiyor.  Dolayısıyla son 1,5 senedir seni yoran, itibarını zorlayan maddi manevi kayıplarını geri getiriyor olacak. Seni üzen, yoran insanların kendi dertleri ile meşgul olduklarını göreceksin.

Terazi: İlişki evinde etkili oluyor. İkili ilişkilerde yoğun bir dönem yaşıyorsan bir yandan çözümler geliyor bir yandan beklemediğin sorunlar ile karşılaşabilirsin. Evinle ilgili aksilikler olabilir. Yaşam alanının çevresindeki kişiler seni yorabilir, gündelik konular oluşturabilirler. Kardeşinin hayatında önemli gelişmeler olabilir. Şikâyetçi olma ve gündelik rutinini aksatma!

Akrep: Hizmet evinde etkili oluyor. Uyku düzeni ve beslenme alışkanlıklarına dikkat edersen, bu Retro sana sinek vızıltısı gibi gelebilir. Gündemin de ayrıca insanların uyanıkları yer alacak. Kurumsal bir yerde çalışıyorsan bu tarz insanların gerçek yüzleri ile karşılaşabilirsin. 6 aylık süreçte iş yerindeki belirsizlikleri iddialı gelişmeler karışacak. İstifalar söz konusu olabilir. Borçlarına da bu dönem dikkat etmelisin.

Yay: Ego evinde etkili olacak. Merkür ateş burcunda geri gitmesi seni yakından ilgilendiriyor. Yalnız kalpler, ilişkilerinde mesafe hissedenler bu konulara meyilli günler bekliyor. İlişkini irdelemeye başlarken çevrenle iletişiminde artış olacak. Kendine zaman tanıman ve sakinliğini koruman bu 21 gün boyunca çok önemli olacak. Bazı gizli ilişkilerin deşifre olduğuna tanık olabilirsin. Kendini bu konulardan soyutlamalısın. Aile içindeki küslükler çözülebilir.

Oğlak: Aile ve yuva evinde etkili oluyor. Bu günlerde aklın karışık, gönlünüz yüksek ve uykularınız dağınık ise bekleyin ve harekete geçmeyin. Özellikle evinizle ilgili yapmak istediğiniz değişiklik ya da kararlarda acele etmemen doğru olur. 1989-98 doğumlu bir Oğlak isen ilişkiler ve kariyer ile ilgili fırsatlar çıkacak. Çalışma alanını sağlama almalısın. Banka işlemlerine dair dikkatli olmalısın. Belli tedbirler almayı dene.

Kova: Yakın ilişkiler evinde etkili. Tutulma aksında olan bir burç olarak Merkür’ün geri hareketi belirsizlikleri çözecek. Özellikle iş alanı ve hobilerde yeni hedefler belirleyeceksin. Gündelik sıkıntılar da oluşabilir. Sözünü tutmayan insanlardan dolayı başın ağrıyabilir.  Geçmişten gelen insanlar yeniden hayatına dâhil olmak için aracı kullanıyor.

Balık: Para evinde etkili olacak. Maddi kazançlar ve aile içindeki bütçe planlaması konusunda özenli olmalısın. Bir süredir beklediğin ödemeler gerçekleşirken bir yandan borçlarını ödemeyi ihmal etmemelisin. Eşinin de işinde belli sıkıntılar evinizdeki planlamaya aksilikler yaşatabilir. Ek işler içinde imkânların oluşacak.

Zeynep Turan

25-02-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

 
 
Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...