Yükleniyor . . .

2018 BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

2018 BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY!

Mart ayını anlamak ve yorumlamak için öncelikle bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.  Gökyüzü yavaş yavaş değişken burçların hâkimiyetine girerken, yılın ilkbahar havasını da hayatımıza erkenden getiriyor. Sadece  mevsimsel bir değişimden bahsetmiyorum, bunun yanı sıra  yaşamlarımıza da renk ve hız katacak. Şubat ayının ardından, konuşacağımız konuların kalitesini ve ölçüsünü Başak burcundaki Dolunay şekillendirecek. Üstelik bir farkı da var; uzun bir aradan sonra Başak burcundaki Dolunay 2018’de tutulma olmadan gerçekleşiyor. Mars ile ilişkisi, şubat gündeminin yoğunluğunun ardından bu sürecin, hızlı bir ay olacağını ve birden fazla gündemle uğraşacağının habercisi olacak. İletişim odaklı bir etkiye sahip olan Dolunay, bir yandan abartılı konuşmaları, sözünü sakınmayanları ön plana çıkarırken, bir yandan da show dünyasının tozunu attıracak.

Ne zaman gerçekleşiyor?

2 Mart Cuma günü, sabaha karşı 02:30 sularında Dolunay, Başak burcunda meydana geliyor. Anın yükseleni ise Yay burcu olacak.

Anahtar kelimeler?

Medya ve basın, show dünyası, iletişim, sınırlar, din görevlileri, gazeteciler, liderler, miras, davalar, finans, sel ve ilkim olayları, estetik, spor, tarım ve ticaret.

Etkileri neler? Kimler eşlik ediyor?

Mart ayının kapısında bekleyen Dolunay; kaos, karmaşa, belirsizlikler, inatlaşmaların ve mantık dışı olayların kabuğunu kıracak nitelikte olacak. 11 derece Başak burcundaki Ay, gökyüzündeki yerini alırken; Güneş su burcunda yerini alacak ve birbirlerine meydan okuyacaklar. Dolunay’ın gerçekleştiği anda, değişken burçların gökyüzündeki hâkimiyeti ve Güneş’in konumuna destek olmaları; bu dönem obsesif, takıntı, kaygı bozukluğu ve ruhsal sıkıntısı olanları daha da gözler önüne serebilir. Merkür-Neptün kavuşumu, Chiron ve Güneş’in aynı hizada olması ve su burcundaki gökyüzünün ağırlığı, açıkçası herkesi bilfiil gerçekçi olmaya davet edecek.

Türkiye!

Ülkemizi yakından ilgilendiren bir Dolunay ile karşı karşıyayız. Çünkü Ay düğümleri ile teması olacak. Bu temas, geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız bazı konulara atıfta bulunulacağına işaret ediyor. Gökyüzü, aralık ayının son günlerinde kararı alınan ve ocak ayının son günlerinde başlayan Afrin operasyonuyla ilgili çok iddialı gelişmeler olacağını vurguluyor.

Toplumsal Yaşam!

Bir şerrin bin hayra dönüşeceğini gösterecek olan ise tepe noktasının Terazi burcunda yer alması, diyebiliriz; aynı zamanda Dolunay’a öncü burçların da eşlik edeceği anlamına geliyor. Bu durum ise düzen oluşturmak için büyük bir azim içinde olacağımızı vurguluyor. Evimiz, fiziksel görüntümüz, estetik anlayışımız ve planladığımız yolculuklar belli bir nizam içine girecek.

Kaygılı toprak burcu Başak’ta meydana gelen Dolunay, 8. evden ilham alacak. Miras yoluyla gelebilecek toprak, mülk, yatırım, finans konuları gündemde yer alırken; değişken burçların, özellikle eşleriyle ilgili maddiyata dayalı birtakım konular gündeme gelebilir ve bu durum oturdukları şehri, ülkeyi ya da semti değiştirmelerine neden olabilir. 

Duyguları yönetmek bu sürçte içgüdüsel olacak. Bu yüzden sahip olduğumuz her şeyi korumak için kısıtlamalara gidebiliriz. Bunun içindeki aile, ilişkiler, aşk konuları sıcak gelişmelere vesile olabilir. Merkür, Venüs ile kavuşum yaparken; arkadaşlarımız, organizasyon becerilerimiz, sınav dönemleri gibi konular yine gündemde yerini alacak.

Kariyer!

2016 yılından beri iş ya da ortaklık konularıyla ilgili problem yaşayan Başak burçları Dolunay ile birlikte gökyüzünden, çareler tükenmiyor mesajını alacak.  Belirsizlikleri dağıtan gökyüzü, büyük lafların önemine takılmayacak; aksine net sonuçlara gidebileceğimizi gösterecek.

Güneş-Uranüs 45’liği ise aile şirketlerini, ortaklıkları gündeme getirirken bazı çözümlemeleri de ortaya çıkarıyor.

Gelelim iletişime!

Sahneleri dolduran, sosyal medyada ünlenen ya da öne çıkan, gündemde kalmak için her türlü yolu deneyenlerin hali pek iç açıcı olmayabilir. Çünkü gökyüzü, kaos ve abartılı halleri çözmeye çalışırken bu tarz kişilere ve zihniyetlere ev ödevi vermeden, sınavı geçirtmeyecek. Açıkçası mart ayı, diğer ayların bedelini ödetirken bir yandan da hak ve haksızlık kavramını öne çıkaracak.  

Şans!

Mart ayının başlangıçlar için yeni sinyalleri olacak. Şansın kimin yüzüne güleceği, kimleri öne çıkaracağını tahmin bile edemeyeceksiniz. Venüs-Jüpiter ilişkisi esnasında, gökyüzünün elinden tutacağı, yürü ya kulum diyeceği gelişmeleri de ortaya koyacak. Dolayısıyla çok ilginç gündemler ve konuşmalar bizleri bekliyor olacak.

Sağlık

Bu ay, mevsim değişmeye başlarken vücudumuzun hantallığını atmak ve diyet, spor gibi egzersizlere başlamak için ideal olduğunu gösteriyor. Özellikle belli nedenlerden dolayı ödem problemi yaşıyorsanız çaresiz kalmıyorsunuz.

Dikkat Dikkat!

1967-1969 yılları arası doğanlar; bu süreç sizi yakından ilgilendiriyor. Plüton-Uranüs (Başak burcundaki) kavuşumu esnasında dünyaya gelenler bu Dolunay’ı yakın takibe alabilir. Son 3 yıldır; evlilik, ilişkiler, sosyal yaşamdaki kırılmalar nihayet sizin açınızdan bir neticeye kavuşabilir. Herkes emeğinin karşılığını alırken bir anda paranın değerini ve önemini kavrayacaksınız.

1960-1969 Plüton’u Başak burcunda olanlar, sizi de Dolunay süreci yakından ilgilendirecek. Sağlık ve yönettiğiniz diğer her konuda belli açılımlar ve çözümler oluşturacaksınız. İmkânsız gibi görünen konuları gündeminize yeniden alıyorsunuz.

1979-1980 doğumlu olanlar ise toplumda öne çıkan kişiler arasında yer alacaklar. Daha çok katılım göstereceğiniz etkinlikler, topluluklar ve organizasyonlar olacak. 

Ayrıca, Başak burcundaki Dolunay’ın, ruhani ve duygusal ihtiyaçları da tamamlamaya vesile olacağının altını çiziyor. İnanç ve ibadet gibi farkındalıklarda artış olabilir.

Kimler gündeme gelecek?

Son üç aydır gündemde kalan değişken burçlar, bu ay da bolca konuşuluyor olacak.

  • Recep Tayyip Erdoğan
  • Ahmet Davutoğlu
  • Fatih Terim
  • Beren Saat
  • Gülben Ergen

BURÇLARA ETKİLERİ:

Koç: Arkadaşlarınla görüşmek ve yeni planlarından bahsetmek için ideal bir dönem başlıyor.

Boğa: Zihnini rahatlatmak için spor ve egzersiz yapmak iyi gelecektir. Duyacaklarına şaşırma!

İkizler: Ailen ve sana olan destekleri ön planda olacak. Evini ve düzenini değiştirebilirsin.

Yengeç: İletişimde önemli adımlar var.  Bir işinle ya da ilişkinle ilgili onay, kabul alıyorsun.

Aslan: Maddi çıkmazların son buluyor. Yeni bir işe başlayabilirsin. Bu tarz korkularını yeniyorsun.

Başak: Son üç ayın en popüler günleri seni bekliyor. Oldukça sosyalsin, kendine karşı da özenlisin.

Terazi: Kendinden korkma. Zihnini rahatlatmak için kendinle ve işinle alakadar olabilirsin.

Akrep: Eğer arabanı ya da evini değiştirmek istiyorsan bu günleri değerlendirmelisin. 

Yay: Eğitim ile ilgili ertelediğin araştırmaları yapabilirsin. Kariyerinde önemli fırsatlar var.

Oğlak: Yolculukların sıklaşabilir. Yeni insanlar ve fikirlerden besleniyorsun.

Kova: Miras yoluyla bir yatırım oluşabilir.  Söz sahibi insanlar ile sık sık iletişimde olacaksın.

Balık: Aşk ve evlilik konusundan mustarip olanlar rahat bir nefes alabilir. Duyguların ilişki rehberin olacak.

 

Zeynep Turan

9 Şubat 2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...