Yükleniyor . . .

2016 Mart, akıllardan silinmeyecek…

Kemerlerinizi sıkı bağlayın!

2016 Mart, akıllardan silinmeyecek…

İlkbaharın ışığı kaç bin renkte coşar bilinmez. Yeniden açan çiçekler, gülümseyen doğa onu koruduğumuz sürece bizimle birlikte yeşerir. Aslında onlardan bize geçen sinerjiye saygı göstermek başta insanın vazgeçilmez sınavıdır. Aynen, hayatı yeniden keşfetmeye benzeyecek 2016’ın Mart ayı. Aslında sırf bu yüzden bize düşen görevlerinden korkmamalıyız. Yeniden toprağı eşeleyerek köklerinden yeşeren filizleri, yaşama katmak gibi olacak her şey. Ve bize düşen görevleri atlamazsak, ret etmez isek yollar hep uzundur ama unutmayın geri dönüşümüz muhteşem olacaktır. 

Mesafeleri aşarak bu ayı deneyimlemek gerektiğini baştan söylemek istiyorum. Aynı Balık ruhu gibi… Yaşarken mücadele etmek, kendini sağlam bir zemine yerleştirmeye çalışırken var olan becerileri dünya gözü ile yorumlamayı işaret ediyor bu döngü. Mart ayının hiç birimiz için “dert ayı” olmasını istemiyorsanız bütün ruhsal savunmalardan arınmanız gerektiğini unutmamalıyız. 2016 yılının en keskin döngüsünden geçmeye hazırlıklı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmamda fayda var. Yeni doğacak bir bebek misali büyüme, öğrenme, hissetme, korunmayı onla birlikte nasıl öğreniyorsak, onu tamda dünyaya getirdiğimiz an gibi sancılı olacağını ama aslında neyi yaratır isek onu büyüteceğimizi unutmamamız gerekir.

Uzun soluklu devam edecek bu süreci ve ayın genelini yönetmek konusunda belli başlı sıkıntılar yaşayabiliriz. Neden bu kadar sert bir öğreti ile karşı karşıya olduğumuza gelecek olursak; gök kubbenin görkemli şölenlerinden ilkini yaşayacağımız Güneş Tutulması, 9 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşiyor. Her şeyi yapabilme gücüne sahip olan insanoğlu zamanı durdurma gücüne hala sahip değil. Bizim gibi zaman yolcuları ise böyle heybetli gökyüzü konumlarını incelerken büyük dönüşümlere nasıl gebe olabildiğimizi keşfetmeye çalışıyoruz.

Öğrenmenin yaşı yok!

Bize çok farklı öğretileri olacak 2016 yılının en virajlı ve düşündürücü Güneş Tutulması ile karşı karşıyayız.  Bu ay, kişisel sınavlarla birlikte, kitlesel olayları da tetikleyecek gündemlere işaret ediyor. 19 Şubat Güneş’in Balık burcundaki hareketini göz önünde bulundursak; yavaş yavaş bizi bu noktaya getiren gök kubbenin ve oluşumların ne denli bir ruha sahip olduğunu anlamamız zor olmayacaktır.  Gökyüzünün hiçbir şekilde bizi yanıltmadığını göz önünde bulundurursak, aslında kendi içsel sınavlar verdiğimiz döngünün de habercisi olduğunu görmek gerekebilir.  Burada korkuya kapılıp kaygılarımızı ortaya çıkartmak yerine gökyüzünün bize vermek istediği mesajları iyi almakta fayda olabilir.

Değişimle ilgili virajlardan bahsederken, değişken burçların çok ciddi anlamda “hayatın mutluluğu nerede?”  cevabını aramak isteyebilirler. Mart ayının ilk haftasında karşımıza çıkacak ihtiyacım olanları nasıl elde edeceğim paniği; İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarında aktif olarak görüle bilinir. Marttın ilk günlerinde odaklanmamız gereken Balık burcundaki Güneş Tutulması, diğer gezegen faaliyetlerini aktif hala getirecek. Nasıl mı? Satürn’ün, Neptün’ün ve Jüpiter’in değişken burçlarda hareket ettiğini düşünürsek, gök kubbede dişil enerjinin yüksek olduğunu fark edebiliriz. Dolayısıyla kendi yaşam alanımızı korumak ve kaygımızı besleyen nihai duygunun bu yüksek benlikten kaynaklandığını anlayabiliriz.

Hepimizin aynı kaygıyı hissediyor olması tesadüf değil!

Güneş Tutulması, yönetmek için ayrıca azim etmek gerektiğinin keskin bir şekilde altını çiziyor. Martın 21’inden itibaren Güneşin Koç burcuna geçişi, biz Astrologlar için bir dönemin karşılanması demektir. Mevsimin bu güzel uyanışına ve baharın karşılanmasına mutluluk duyarken, hemen arkasından gerçekleşecek 23 Mart'taki Ay Tutulması, ruhumuza biraz dinginlik vermek isteyebilir.

Gökyüzü bize, değişken burçlarda ve öncü burçlarda yaşanacak Tutulmaların ruhunu iyi okumamız gerektiğini söylüyor. Bu iki niteliğin arasında kalırken, içinde barındırdığı içsel yolculukların nelere teneffüs edebileceğini elbette bilemeyiz ama ön görebiliriz. Mart ayının ilk günlerinden itibaren bütünü kapsar şeklinde devam edecek bu döngü, aslında iki aşamada ilerliyor; yazının başında bahsettiğim doğum sancısına benzer var olmak, bir diğeri de var olduktan sonra yaşama tutunmak… Yaşama tutunurken bir çocuğun coşkusunu görmeden edemeyen ama büyürken endişeleri yüzüne bulaşmış sorumlusu kim ise, işte asıl sahibi ruhsal dirilişe tanıklık edeceğine işaret ediyor. Bu süreçte; yüzleşmeler, iç dünyamızı yöneten benliğimizin günlük hayatlarımıza da yansımasını bir şekilde düşünürsek, aslında Tutulma bir uyanışında ilk adımları olabilir. Affettiklerimiz, arınmamız, bağışladıklarımız, tolere edebileceklerimiz, görmek istemediğimiz ve eksiklerimizin hepsini, bu Tutulmanın çıktıları olarak anlatıyorum…

Tutulmada Tam Forma Bürünmek…

Güneşin ve Zodyak’ın son burcu olan Balıkta tam Tutulma formuna bürünmesi; aslında keskin, sivri, köşeli yanlarımızı göstereceğimizi, kendimizle yüzleşirken, belli noktalarda zorlanacağımızı da işaret ediyor. Gök kubbenin öğretilerinden faydalanmak için bu sefer kendimize dürüst davranmamız gerektiğini işaret ediyor.  O böbürlenen egomuzun korunmaktan başka çaremiz yok. Kendi eksiklerimizi kaleme alırken 21 Mart'ta ruhumuzun mevsim gibi tekrar uyanacağını da unutmayalım. İlahi adaletin bize verdiği nimetlerden faydalanmayı unutmayalım. Evren bize yeryüzünün başka bir yüzünü gösterirken Tutulma sayesinde görebileceklerimizi ve şahit olabileceklerimizi atlamayalım. Ve yine unutmayalım, varsa bir dersi, demekti girdiğimiz sınavlarda başarılı olamadığımız tarafları kaçırmışız ya da bile bile cevaplarını atlamışız…

Ayın üçüncü haftasında yaşanacak Ay tutulması, öncü burçlarda etkili olacak. Yıllar boyu hikâyelere konu olmuş yüzü, büyük öğretilere liderlik yapmış ışığı, her yıl olduğu gibi bu sene de Tutulmaya eşlik edecek. Peki, ne mi olacak?  Ay 2,5 günde bir burç değiştirirken, Terazide bu olayın vuku bulması aslında önce öncü burçlarda can suyu olacağına işaret ediyor. Arkasından, değişken ve sabit burçları takip ederken, ruhun aynası bir yandan gizemli taraflarımızı temsil eden yönlerimizi keşfetmeyi öğretebilir. Ay Tutulması, bir bakıma son 2 yıldır yaşanan Kanlı Tutulmalara küçükte olsa bir vurgu yapıyor. Son 2, 5 yıldır dünyayı öksürten Kanlı Ay Tutulmaları, Tetrat’ta vurgu yapacaktır.  23 Martta Terazi burcunda aktif olurken; bize savaşçılığı, mücadeleyi, yeri geldiğinde ipleri kesip atmayı da öğretebilir.  Aslında demek oluyor ki; yeni başlangıçları yapmak için yeniliğin şart olduğunu, girişimlerde bulunurken 21 Mart döngüsünün şifalı etkisini kaçırmamanız gerektiğine gösteriyor.

Gök kubbenin, sabit burçlara da söyleyeceği birkaç kelam sözü elbette olacak. Adım listede yok demek ki bu sınavı geçtim demek yanlış olabilir. Üzerine düşen sorumlulukları atlamasına izin vermeyecektir, gökyüzü. Venüs’ün Mart ayının ilk günlerinden itibaren Kova burcunda hareket ettiğini düşünecek olursak; sevme şeklimizi ve azmi küçük depremler ile yıkmadan, dökmeden yüzleşmelere tabii tutabilir. Sade, temiz, saf iyiliğin ya da saf kötülüğün kazanıp kazanamayacağını hep birlikte görebileceğimize işaret ediyor.

Mart ayı bir nevi iyiler ile kötülerin savaşı.

“Kimin kazanmasını istiyorsunuz” derseniz tabii ki hepimizin şüphesiz istediği iyilik olacaktır. Fakat gündelik hayattaki çıkarlarımızın kötüye hizmet etmeyeceği anlamına gelmiyor, bunu da atlamamamız gerekiyor.  Kitlesel olayları tetikleyecek gök kubbe, öncellikle 9 Martta kendini gösterirken toplumda yaşanacak kırılmalara ve inançları da sınavlara tabii tutacağına işaret ediyor. Güneş Tutulmanın ruhu, tamamen sosyolojik, toplumsal ve insani duygusal boyutta sınavlardan geçiriyor.

23 Marttaki Ay Tutulmasının ruhu ise adeta ergen bir kimlik taşıyor.  Saf bir şekilde, kendi ruhumuzu, kendi vicdanımızı, kendi insanlığımızı ve kendi eksiklerimizi ele aldığımız, kime ne için neden hizmet ettiğimizi sorguladığımız bir aydan geçiyoruz. Aslında sınavı çok, öğretisi çok…

Kabuğunuza çekilirken, ne için çekildiğinizi ya da mücadele ederken, ne için ve neye hizmet ettiğinizi sorgulamanız gereken bir ay. Özetle; Mart ayı 2016 yılının en öğretici aylarından birisi. İkinci etap ise bizi Ağustos ayında bekliyor. Ağustos ayındaki etap tamamen bu döngüdeki sınavlarda neler yaptığımıza bağlı olarak değerlendirilecektir. Sınavı veren Ağustos ayında kazanır. Dolayısıyla, 2016 ile mücadele etmek istiyorsanız, Mart ayını baştan sona kurgu yapmadan dikkatlice yaşamanız gerekebilir.

21 Mart Manifestosu

Bilinmeyen her şeyi merak ettiğimiz bir gerçek! Aklımıza takılan hiçbir şeyin zamana yenik düşmemesi için hepimize yol arkadaşı olacak 21 Mart Ekinoks Manifestosunu yayınlıyorum!

  • Güne, gülümseyerek ve sevdiklerinize sarılarak başlayın!
  • Merhamet etmekten korkmayın!
  • Yüzünüze bakmayan insanlara, merhaba demeyi siz atlamayın!
  • Yemeklerinizi çöpe atmayın!
  • Sokak hayvanlarına sahip çıkın, onları besleyin, yuva yapın!
  • Her canlının yardıma ihtiyacı olduğunu unutmayın!
  • Zalimlere dua edin!
  • Kibirli insanlara, siz daha iyi davranın…
  • Dedikodudan uzak durun!
  • Her kitabın bir dünya olduğunu hatırlayın ve daha çok okuyun!
  • Toprakla temas edin
  • Çocuklarınıza tarihi, kültürümüzü, geleneklerimizi sevdirin.
  • Her akşamın yeni bir günü getirdiğini sakın aklınızdan çıkarmayın!

Burçlara etkisi;

Koç Burcu: 

Güneş senin burcunda seyir ederken daha kararlı adımlar atıyorsun.

Kariyer ve ilişkilerinde gözden geçiren gereken konular gündeme gelebilir. 9 Mart’ta yaşanacak Güneş Tutulması, aile içinde oluşan bazı söylentilerin peşine düşmene neden olabilir. Kariyer acısından hız almak yerine, daha çok gözlem yapman gereken bir dönemi işaret ediyor.

Boğa Burcu: 

Sabrın bu dönem iç dünyanı şifalandıracak.

Ayın ilk haftası iş ya da sorumluluklar konusunda çevrenden faydalanma söz konusu olabilir.  Anlaşmaların aksaması canının sıkılmasına, konuşmadan kesilen sözlerin özellikle yeni ilişkiye başlayan Boğa için hayal kırıklığı anlamına gelebilir. Güneş Tutulması sorumlu olduğun alanların artabileceğini işaret ediyor. Ruhsal olarak rahatlamak için yapmayı sevdiğin şeylere yönelebilirsin.

İkizler Burcu:

Mesafelerin senin için artık bir anlamı var. Yeni dostluklar ruhunu arındırıyor.

Mart ayındaki iki Tutulma yaşayacağımızı unutmaman gerekir. Bu döneme kadar, ödeme, kredi ve vergi borcu gibi konularda daha dikkatli olmak gerekebilir. İçsel dünyamıza keşifler mümkün olabilir. Ruhumuzu rahatlatmak için spritüal konulara meyil edebiliriz. Ayın ortasından sonra sosyal çevrede oluşacak  gelişmeler ve karşılaşmalar eski hikâyelein yeniden canlanmasına neden olabilir.

Yengeç Burcu:

Aşkta gurur yoktur ama önce sevmek için paylaşmayı deneyimliyorsun.

Yapman gerekenleri en iyi şekilde hayata geçirebileceksin. Enerjin ve iletişim yeteneğin üst düzeyde olacak. Bu da etrafında dikkat çekmeni sağlayabilir. Kaygılarını ve çekincelerini bir kenara bırakmalı, önüne bakmalısın ancak, 9 Martta yaşanacak Güneş Tutulması, duyarlı yapını bazı konulara karşı abartabileceğini işaret ediyor. Ailenden bu dönem maddi-manevi destek görmek isteyebilirsin, verilen sözlerin boşa gideceği fikri bir hayli canının sıkılmasına neden olabilir.

Aslan Burcu:

Sevdiklerinle bir arada olmana şükür ediyorsun.

Hangi yaşta olursak olalım, büyümek, geliştirmek ve hayattan dersler çıkartmak gibi konulara bakış açımız değişebilir. Kadere, hayata ve geleceğe dair kaygılar gelişebilir. Eğitim alanında alınacak kararlar konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Sır saklamak bu dönem için uygun olmayabilir, uzun vadede yararlı çıkmak istiyorsan karşındaki insana olduğunuzdan daha açık ve net davranmalısın.

Başak Burcu:

Bu dönem,  öğrenmek ve deneyimlemek mucize olmaktan çıkacak.

Değişmek bu ay senin için kaçınılmaz olacak, fikirlerde, eylemlerinde, düzeninde bunu hissettirmeye başlıyorsun. Yeni bir iş atılımı, uygun olmaya bilir ancak yapacağın görüşmeler ve araştırmaların bu dönemi daha çok öğrenmekle geçirmene vesile olabilir. Yaşanacak, Tutulmalar özellikle kariyer evinde etkili olurken, bazı konuların yeniden gündeme gelmesi geçmişle hesap yapmana neden olabilir.

Terazi Burcu:

Yenilenmek koşulsuz, ruhuna ve azmine iyi gelecektir.

Gökyüzü bugünlerde seni kendinle yüzleşmeye ve yeniden tanıştırmaya niyetli olabilir.  Zevklerini, beğenilerini,  sana hitap eden insanları yeniden keşfettiğin bir dönemde olabilirsin. Eğitim, farklı hobilere yönelmek ve içsel olarak ruhunun sakinliğe yönelmesine çok ihtiyaç duyabilirsin. Bazı ilişkilerinde sınanırken, yeni insanların hayatına girmesine mutlulukla ama bir o kadarda temkinli davranarak karşılaşıyorsun. Değişim için motivasyona ihtiyacın olabilir.

Akrep Burcu:

İhtirasların, hedeflerine doğru adımlar atmana neden olabilir

Sosyal çevrende ilişkilerine dikkat etmen gerekebilir. Yanlış anlaşılmalar, ucu açık sözler canını sıkabilir, belirsizliklere tahammülü olmayan birisi olabilirsin. Güneş Tutulması,  finansal anlamda beklentide olduğun gelişmelerin ertelenmesine neden olabilir. İyi bir çift olmak için aslında neye ihtiyacın olduğunu sorgulamak isterken, duygusal dünyanı paylaşmaktan yana olmayabilirsin.  

Yay Burcu:

Ailenle daha çok ilgilenmek, fedakârlık göstermek isteyebilirsin.

Bu ay, özellikle güvenilirliğini ve olgunluğunu sorguladığın insanların durumları seni çok düşündürtebilir.  Gündeminin gerçekten yoğun olması, telaşlı olmana ve bazı konularda ısrarcı davranmana neden olabilir. Güneş Tutulması, aile içinde geçecek bazı konuların şimdilik ciddiyeti yoksa ertelenmesi gerektiğine işaret edebilir.  Akademik çalışmaların hız alacağı bu dönem uluslararası çalışmalar içine girmek isteyebilirsin.

Oğlak Burcu:

Kendine akışa bırakıp, iyi yanlarından beslenmen gerekebilir.

Bu dönem özellikle ayın ikinci yarısı itibari ile yaşanacak Güneş Tutulması, aksayan gündelik işlerinin kendi disiplinini bozduğunu düşündürtebilir. Telaşlı olman duygusal olarak kendini zayıf hissetmene neden olabilir. Hassas tarafın ön plana çıkarken, keskin hatlarını koruyan bazı yargıların da kırılmaya başlayabilir. İşte bugünlerde içinde bulunduğun ikilem de bundan kaynaklanıyor olabilir.

Kova Burcu:

Çevreni iyi analiz edebileceğin bu süreçte, hümanist yapın sana yardımcı oluyor.

Ayın ilk haftalarını, sorgulayıcı bir ruh hali ile başlangıç yapıyor olabilirsin. Döngü, sezgilerini ve algılarını ilişkilerin için iyi kullanabileceğine işaret ediyor. Bu dönem yakın çevren dâhil insanların gerçek yüzüne şahit olman her ne kadar hayal kırıklıkları yaşamana neden olsa da yeni kapıların açılmasına işaret edebilir. Mart Tutulmalarının genelinde özgüven ve duyarlılık konularını ön plana almak isteyebilirsin. 

Balık Burcu:

Şimdi aldığın kararlar geleceğini inşa edebilir.

Aya başlarken, gönlün stresli olmaktan yana değil. Ancak ilk günlerden itibaren hissettiklerin yaşama dair sorgulamalar yapmana neden olabilir. Burcunda gerçekleşen Güneş Tutulması kalıplarını kırarak değişime açık olman konusunda seni uyarabilir. Mali konularda alman gereken tedbirleri, eğer ortaklarınız var ise planlayarak ilerlemen gerekebilir. Aksayacak işler, ilişkilerin gerilmesine neden olabilir. 

Astrolog 

Zeynep Turan 

Yazının tüm hakları saklıdır.

14 Şubat 2016 

Günün Ruh Hali
Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...