Yükleniyor . . .

YENGEÇ BURCUNDA MERKÜR GERİLEMESİ (7 HAZİRAN 2014)

Yengeç burcunda başlayacak gerileme, İkizler burcunda düzelecek. Peki, hangi tarihlerde, neye dikkat etmeli? Merkür gerilemesinin hiç mi faydası yok? gibi soruları yazının içinde bulabilirsiniz. Şimdiden hepinize kolay gelsin. 

Popüler gezegenimiz Merkür yine sahnelerde... Yılın ikinci Merkür gerilemesi ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde önce içinizi rahatlatarak söze başlamak istiyorum. Yılın en etkin Merkür gerilemesi bu değil! Tabii ki de uyarıları dikkate alın ama korkutuğunuz kadar işler ters gitmeyecek, merak etmeyin. 

Bu yılki Merkür gerilemelerinin, su burçlarında gerçekleşmesi ülkemizi ve duygularımızı yakından ilgilendiriyor. Sevgili Merkür'ümüz eksik yaptığımız ne varsa getirip önümüze koyarken, bir yandan da bize küçük testler yapmayı planlıyor.

Merkür’ün hayatımızda yönettiği bölümler

Konuşma, öğrenme, okuma, araştırma, pazarlık, görüşme, alım-satım, kontrat, anlaşma, iletişim ile ilgili her türlü konu onun etkisi altındadır. Gerilediği zamanlarda da iletişime en büyük darbeyi vurur. Haberleşmede sıkıntılar yaşanılacağı gibi; bilgiler karışabilir, unutkanlık ve karmaşa yaşanabilir.

Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarsak; Haziran ayının ilk haftasından, Temmuz ayının ilk haftasına kadar birçok konuda dikkatli, gözlemci olmaya çaba göstermeliyiz diyerek ilk uyarımı yapabilirim. Merkür, su elementi ve öncü niteliğe sahip bir burç olan Yengeç’te gerileyecek. Dolayısıyla size azim ve öne çıkma arzusu da katacağını öngörebilirsiniz. Fakat unutmayın Yengeç, Ay tarafından yönetilir. İç sesiniz bu dönemde size fazla huzur vermeyebilir. İletişim kurarken duygularınızla dinler ve anlamaya çalışırsınız. Sizi kimsenin anlamadığını düşünmeniz, Merkür Retro'su döneminde mümkündür. Yengeç burcu neleri temsil eder bir de onu ele alalım isterseniz. İlk olarak anneleri, duyguları, hislerimizi ve yuvamızı temsil eder. Kendi doğal evi 4. Evdir. Ay’ın fazları gibi, Yengeçlerin de ruh hali sürekli değişir. Sosyalliği sevse de, evi onun için her zaman ön plandadır. Evde huzuru varsa, gerisi önemli değildir…

Kalıcılık gerektiren işlerinizi Temmuz ayına bırakın!

Bunların üzerine eklemek istediğim birkaç şey daha var. Merkür gerilerken anlaştığınızı zanneder, aslında detayları göz ardı ettiğiniz için bir süre sonra başladığınız noktaya gelirsiniz. O yüzden gelin siz önemli anlaşmalarınızı, toplantılarınızı, alım satım işlerinizi askıya alın… Çünkü Merkür gerilemesinde başlanılan işlerde ‘kalıcılık’ maalesef yok denilecek kadar azdır.

Etkilerine geçmeden önce isterseniz Merkür'ü biraz daha yakından tanıyalım. Böylece bizi hangi konularda teste tabii tutacağını çok daha iyi anlayabiliriz.

En sık duyduğum soru ve sizin de muhtelemen en çok merak ettiğiniz konu; Merkür gerçekten geri gider mi? Astroloji ile ilgilenenler yakından bilir. Özellikle astronomi ile ilgili olanlar… Merkür, Güneş’e en yakın gezegen olduğu için yörüngesi Dünya’dan daha kısadır. Bir yılda yaklaşık üç defa Dünya’yı geçer. İşte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. Eğer Mars’tan, Merkür ve Dünya’yı izleme şansınız olsaydı, bu defa Dünya geri gidiyor gibi görünecekti, çünkü Merkür çok hızlıdır. Merkür hızlandığı zaman, aynı yanınızdan hızla geçen bir tren gibi, güçlü bir hava akımı ve “rüzgar” oluşturur. Merkür’ün gerilediği zaman yarattığı hava akımı ve karmaşa, Dünya üzerinde günlük hayatlarımızda hissettiklerimize çok benzer.

Yılın ikinci Merkür gerilemesi, işleri yoluna koyduk derken temelin ne kadar sağlam olup olmadığını sorgulatıyor bize aslında… Bu dönemde işlerini kestirme yoldan halletmeye çalışanlar için zaman, garip bir şekilde onları köşeyi sıkıştırıyor. Merhametli de bir yanı da var bu gerilemenin. Duygular, annelik içgüdüleri, sahiplenme gibi duyguların ön plana çıkması söz konusu. E, ne de olsa Yengeç burcunda gerçekleşiyor…

Olumsuz düşünmenize sebep birkaç etkileri olsa da Merkür’ün asıl vermek istediği mesajı alarak hareket etmek daha iyi bir yöntem olacaktır. Unutmayın, kötümserlikle hiçbir savaşı kazanamazsınız!

Merkür’ün 10 Şartı diye sıralayacak olursak;

  • Bu dönemde gündemimizin ne olduğunu düşünün. Eğer evlilik tarihiniz ise kriz yönetimini ilan edin. İyi görev dağılımı yapın. Panik olmayın ve kusurları büyütmeyin.
  • Seyahate çıkmadan önce en tedbirli davranmanız gereken dönemin Merkür retrosu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Özel eşyalarınıza, size eşlik edenlere özen gösterin. Kararsız kaldığınız konularda geride durun.
  • Eğer bu dönemde taşınacaksınız eşyalarınız tekrar tekrar kontrol etmeye, taşınma detaylarına ve organize olmaya daha özen gösterin.
  • Eğer yeni bir işe başlıyorsanız gözlemci yapınızı ön planda tutmaya ve peşin hükümlü olmamaya dikkat edin. Hemen kendinizi göstermek için gereksiz çıkışlar yapmayın.
  • Eğer yurt dışından misafirleriniz gelecekse daha esnek programlar yapmaya özen gösterin.
  • Eğer bu dönemde teknoloji ile ilgili alışverişler yapacaksanız 19 Temmuz’a kadar ertelemeye çalışın. Bu dönemde teknolojik aletlerle ilgili sorunlar daha çok gündeminize gelecektir. Özellikle daha çok para ve zaman gerektiren uğraşlar birçok teknoloji temelli projelerinizde kendini gösterecektir.
  • Eğer hukuksal sorunlarınızla ilgili kararlara tesadüf ediyorsa, şartların ve alınan kararların sizden yana olmasına özen gösterin.
  • Merkür, iletişimin gezegeni olduğundan bu dönemde söylenenler tam anlamıyla düşünceleri yansıtmıyor olabilir. Eğer bu dönemde ilişkinizde belli problemler varsa biraz daha objektif olmaya dikkat edin. İlişkilerinizde yanlış anlaşılmalarda meydana gelebilir.  Aşk yaşamınızda partnerinizin söylediklerine direkt tepki vermekten kaçınmalısınız.
  • Randevularınızı kaçırabilirsiniz, bilgisayarınız aniden bozulabilir, yeni aldığınız arabanız arızalanabilir. Kısacası ertelenmeler, iptaller Merkür retrosuyla birlikte normalden daha çok gündemimize gelebilir.

Bu ne acele diyen Merkür’e bir kulak vermeli…

Evren bize Merkür retrosunu veriyorsa ne yapmalıyız?

Merkür’ün verdiği yavaşlatıcı etki aslında bize bir yandan da “dur ve düşün” uyarısında bulunuyor... Geçtiğimiz günlerde yarım bıraktıklarımızı toplamak ve dinginleşmek için güzel bir zaman dilimi yaratıyor. Onarmak, yeniden kurmak, düzenlemek… Kötü etkilerinin yanı sıra, bize verdiği teselli ödüllerinden de birisi bu…

Merkür Retrosu bazı planlarımıza şans verebilir. Uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlarınızı karşınıza çıkarması mümkündür. Daha önce kayıp olan ortaya çıkmamış birçok olay kendini bir anda ortaya çıkarabilir. Saklambaç oynayan kayıp eşyalarınız da Merkür retrosuyla küçük oyunlarına son verebilirler.

Kırgınlıklarınızı bir kenara koymak, yaralarınızı iyileştirmek, ilişkilerinizdeki çatlakları da onarmanın en güzel vaktidir aynı zamanda. Yeni adımlara izin vermese de önce eskileri yenilemek için büyük zaman tanır size. Ardınızda bıraktığınızı düşündüğünüz dostlarınızı, iş ortaklarınızı aramak için Merkür retrosu size destek veriyor.

Sadece yeni tecrübelere atılmayın!  Uzun zamanda işlerinizin rast gitmediğini siz de göreceksiniz. Geçmişte kalan işlerinizi düzenleyin. Merkür’ün eli üzerinizde! Merkür retrosunun etkilerini, henüz daha başlamadan 2 hafta önceden görmeye başladığımızı da hatırlatmakta fayda var. Şimdi oturup bir daha düşünün bakalım…

Başka nelere dikkat etmeliyim?

Merkür elektronik cihazların, maillerin, evrakların, teknolojinin olduğu her alanı kapsadığı için özellikle resmi evraklarla ilgili işlere yazışmalara maili ile yönetilen takip edilen işlere çok daha özen göstermek yedeklerini almak gerek.

Pc'lerin her Merkür retrosunda bir arıza çıkarması, küçük ev aletlerinin aniden bozulması, unutkanlığın hat safhaya çıkarabileceğini de söyleyebilirim. Eğer eski bir asansöre biniyorsanız gözlemleyin, bu dönemde asansör bile problem çıkaracaktır. Merkür, ticareti ve satışları yönettiğinden gerileme dönemlerinde satın almaya veya satmaya çalışmayın. Eğer stoklu bir işle uğraşıyorsanız veya bir şeyin siparişini verecekseniz bu dönemde çok daha hassas davranın gerekmiyorsa erteleyin diyebilirim.

Merkür gerilemesinde doğanlar ne yapsın peki?

Merkür gerilerken doğan kişiler, gerileme dönemlerinde doğuştan alışık olduğu için, işler hem çok hızlı hem de yıpratıcı olabilir. Bu haritanızdan incelenip, yoruma açık bir bölümdür. Eğer doğum yapacağım diyorsanız size benden net bir teselli; Merkür retrosunda doğan bebekler çok daha zeki ve bağışıklık sistemi çok daha adeptasyon gösterir, bilginize...

MERKÜR RETROSU TAVSİYELERİ

Koç, Yükselen Koç

Bu dönemde kıskançlıklar ve tembellik baskın olurken, iletişimle ilgili verilen sözlerin tutulması için ısrarcı olmaya gerek yok. Anlamsız kıskançlıklar yüzünden hiç olmadık dostluklarınız zarar görebilir. Ailevi konularda yaşanabilecek fikir ayrılıkları ve yanlış anlaşılmalar, beklenmedik zamanlarda canınızı sıkabilir. Ev değiştirmek, taşınma, yaşam alanında radikal kararlar almak için hiç de uygun bir zaman değil.

En önemli detay; Kırgınlıklar yaşayabilirsiniz.

Boğa, Yükselen Boğa

Olaylara bu dönemde kendi tarafınızdan bakarsanız, hayatınızın en hareketli dönemini görebilirsiniz. Satürn retrosunun, iletişim evinizi yeteri kadar etkiliyor olması hem sabrınızı kısıtlıyor, hem de algınızı daraltıyor. Merkür gerilemesi kardeşleriniz, komşularınız, yakın çevrenizle alakalı konularda duygusal tepkiler vermenize ve birbirinizi pek çok konuda yanlış anlamanıza sebep olabilir. .

En önemli detay: Söylediklerinizi tekrar tekrar anlatmak zorunda kalabilirsiniz.

İkizler Yükselen İkizler

Bildiğinden şaşmayan kişiliğiniz sayesinde her meseleyi gayet ciddi bir şekilde çözüyorsunuz. Bazen sizin için renkler yok, siyah ve beyaz var. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün gerilemesi ile tam da anlattığımız ruh haline bürünebilirsiniz. Bu dönemde kitap okumaya, araştırmaya, evinize yenilikler yapmaya ihtiyaç duyarken geçmişte hiçte hoş olmayan olaylar yaşamanıza neden olan insanlarla karşılaşabilir hatta aynı ortamı paylaşmak zorunda kalabilirsiniz.

En önemli detay: Şikâyetçi olduğunuz söylenebilir.

Yengeç Yükselen Yengeç

7 Haziran’da burcunuzda gerilemeye başlayacak olan Merkür kafanızı karman çorman yapabilir... Hayati kararlar almanız gereken bir dönem olsa da siz, siz olun zaman kazanmaya çalışın. Hemcinsleriniz sizi hayal kırıklığına uğratabilir, hiç olmadık programlarınız iptal edebiliz. Bunlara rağmen bu dönemin sizin için yenilik dönemi olduğunu söyleyebiliriz.

En önemli detay: Duygularınız alabora olabilir.

Aslan, Yükselen Aslan

Sizi anlamadıklarını düşünebilirsiniz. İletişim bazlı çalışma hayatınız bu dönemde sekteye uğrayabilir. İster bu dönemi doğru yönetin isterseniz de devamlı harcama yapıp ben haklıyım diye düşünün. Her iki konuda da hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Unutmayın, bu ay düşünceleriniz oldukça karmaşık ve bulanık olacaktır. Bırakın, çözmek için uğraşacağınıza eskiden bugüne taşınan sorunları çözün.

En önemli detay: Fikirlerinizi kabul ettirmek için uğraşmayın.

Başak, Yükselen Başak

Yönetici gezegeniniz Merkür, Yengeç burcunda gerilemeye başlıyor. Hayatınızın bu döneminin belirsiz olduğu bir gerçek... Beklentilerinizin karşılanmadığını, özellikle de çalıştığınız alanda ekip arkadaşlarınızın sorumluluklarını yüklendiğinizi düşünebilirsiniz. Merkür gerilemesi boyunca hiç olmadığınız kadar kaygılanabilir ve kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Benim tavsiyem, bu dönemde ruhsal konulara ağırlık vermeniz. Biraz daha kontrollü ve pozitif olmakta yarar var.

En önemli detay: Bu dönemde iç huzursuzluğunuz var. Ailenize de yansıtıyorsunuz, aman dikkat!

Terazi, Yükselen Terazi

Haydi, bazı konuların altını çizmekten bu ay vazgeçin. Eski sevgiliyi, küs olduğunuz arkadaşlarınızı kafanızda büyütmeyin; bir anlamı yok. Egoist insanlara tahammülünüz yok, evet ama lüzumsuz gördüğünüz detayların altını çizerek gereksiz gerginlikler yaşayabilirsiniz. Teknoloji, iletişim, seyahat gibi konularda aksaklıklara dikkat etmeniz gerekiyor.

En önemli detay: Empati kurma yeteneğiniz ön planda.

Akrep, Yükselen Akrep

Bu biter bir diğeri başlar türünden bir sene geçiriyorsunuz. Satürn Retro’su tam gaz devam ederken, üzerinizdeki baskı Merkür gerilemesi ile daha da artabilir. Bu dönemde insanların size fikir vermelerine izin verin. Eğer bildiğinizi okursanız, işlerinizi içinden çıkması zor bir hale getirirsiniz. Yurt dışından ya da uzak şehirlerden gelen misafirleriniz kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak. hukuksal konularda ise işler bu ay yavaş gidebilir, ertelemelere ve bazı belgelerdeki eksikliklere hazır olun.

En önemli detay: Sorgulayıcı yapınız ön planda.

Yay, Yükselen Yay

Siz, başkalarının göremediği ayrıntıları gören bir yapıya sahipsiniz. Merkür gerilemesi, Yengeç burcunda start verirken, hiçte aklınızda olmayan kararlar alabilirsiniz. Mesela evinizin güvenliği ve ya sağlık ile ilgili güvenceleri araştırabilir, kendinize gelecekle ilgili planlamalar yaparken bulabilirsiniz. Ortak paylaşımlar, finansal kaynakları kullanma gibi konularda detaylar ön planda olacak. Eski sevgilinizin telefonlarına maruz kalacaksınız, buna şimdiden kendinizi hazırlayın.

En önemli detay: Ödemelerinize dikkat etmelisiniz.

Oğlak, Yükselen Oğlak

Burcunuzda gerçekleşen Plüton gerilemesi adeta iş hayatınıza yeni bir format getiriyor. Gücünüz, kimse tarafından tartışılamaz. Ama bu aralar, hisleriniz de sizi hiç yanıltmıyor. “Ben demiştim!” Dediğiniz pek çok olaya şahit olduğunuz kesin… Yengeç burcunda başlayan Merkür gerilemesi yaşam alanınıza birçok değişiklik getiriyor. Son 5 aydır düzeltmeye çalıştığınız her konunun tekrar tekrar üstünden geçeceksiniz. Aşk hayatınızda da ikilemler yaşayacağınız bir dönem.

En önemli detay: Unutkanlık konusuna çok dikkat etmelisiniz.

Kova, Yükselen Kova

Memnun edilmesi zor bir karaktersiniz. Merkür gerilemesi geçmişte yaşadığınız sağlık sorunlarını tekrar gündeme getirebilir. Genelde size yapılan kötülükleri unutmayan bir karakteriniz var. Bu dönemde insanların size ne niyetle yaklaştıklarını çözüyorsunuz. Savunma gücünüzün yüksek olduğu bir dönem…

En önemli detay: Tolerans gösterme gücünüz yüksek.

Balık, Yükselen Balık

Aslında bakıldığında yönetici gezegeniniz Neptün de, Merkür gerilemesinin peşinden gerilemeye başlıyor. Birçok zorluğun üstesinden geldiniz. Çalıştınız, kazandınız. Parasal ve duygusal kaosları geride bıraktınız. Şimdi geriye Merkür ile baş etmek kalıyor. Merkür, yılın ilk aylarında sizin burcunuzda gerilerken, ilişkinizin temellerinizi sarsmıştı. Şimdi ki Merkür gerilemesi ise geçmiş defterleri açmanıza sebep olabilir.

En önemli detay: Hayatınızdan birilerini çıkartabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan 

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır 

26.05.2014

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...