Yükleniyor . . .

Astrolojide Asteroitler

Astrolojinin genel prensipleri gezgenler üzerine kuruludur. Gezegenler hangi burç takım yıldızında ise kişinin yeteneklerini anlatır. Gezegenler hangi evde hareket ediyorsa, yaşadığı olayların sürecini belirler. Astroloji de gözden kaçırılan detay ise gezegenlerin birbiriyle olan ilişkisi yani astrogündemleridir. Örneğin; gezegenlerin kişinin doğum anında birbirleriyle eşleşmesi, atalet yada tam tersi karşıtlık yapması, kişinin haritasında hasarlar oluşacak adımlar atabileceğini belirler. Astroloji de daha salt duygular, tanımlanmak istendiğinde ise haritadaki astetoitlerin nerede olduğunu  incelemek gerekir. Her yıl yüzlerce asteroid keşfedilir.  Asteroitler isimlerini  genelde mitolojik karakterden alır. Bu da haritada o mitolojik  karakterin deneyimini göre uyarlanıp yorumlanır. Astrolojide asteroidler, Güneş Sistemi'ndeki gezegenlerin ötesinde yer alan ve asteroit kuşağı olarak bilinen bölgedeki gök cisimleridir.

Asteroitler ve Anlamları

  • Chiron

Chiron, astrolojide "Yaralı Şifacı" olarak adlandırılan bir asteroiddir. Haritada Chiron'un konumu ve düştüğü  burca göre, kişinin duygusal ve ruhsal hassasiyetlerini, hayatta hangi alanlarda incindiğini ve iyileşmeye ihtiyaç duyduğunu gösterir. Bu yaralı nokta aynı zamanda kişinin en büyük gücü de olabilir. Chiron, bu yönünü kabullenip deneyimlerle büyüdüğünde, kendi içsel iyileşme sürecini başlatabilir ve bu süreçte öğrendiklerini uygulayıp uygulamayamayacağını yada aynı konuyu farkı isimler veya farklı  olaylarala yaşayıp  yaşamayacağnı da ifade eder.

Chiron, haritadaki konumu ve açılarıyla kişinin hangi alanlarda zorluklarla karşılaşacağını ve neden bu zorlukların sürekli bir tema haline geldiğini belirtir. Chiron'un bulunduğu ev, o evin teması ile ilgili yaşanan sorunların kökenini anlamamıza yardımcı olabilir. Chiron, bu sorunların farkındalığını artırarak ve bu alanlarda güçlenmeye odaklanarak, kişinin hayatında kalıcı bir değişim ve dönüşüm başlatmasına yardımcı olabilir.

Chiron'un astrolojideki rolü, kişinin nasıl  iyileştirdiğini, ne yönde şifa aradığını ve ne yönlerde şifacı olabileceğini de temsil eder. Örneğin; çok güzel yemek yapan bir kişinin iyileştirme hali ile çok iyi dinleyen kişinin iyileştirme hali aynı değildir. Bu nedenle Chiron, kişinin kendi içsel yaralarını iyileştirme ve başkalarına yardımcı olma potansiyelini ne yönde ortaya koyduğunu ifade eder. Chiron'u anlamak, kişinin hayatına kalıcı ve güçlü bir müttefikin girdiğini fark etmek anlamına gelir. Ruhsal astrolojide önemli bir yere sahip olan Chiron, kişinin kendi içsel yolculuğunu daha derinlemesine keşfetmesine yardımcı olabilir.

  • Ceres

Ceres, astrolojide doğa tanrıçası Demeter'e atfedilen ve bereket, hasat, ve şükürle ilişkilendirilen bir asteroiddir. Ceres, kişinin yaşamında nasıl doyum sağlayacağı, bereketi nasıl yaratacağı, ve kendi özdeğerine nasıl baktığı gibi önemli konuları ifade eder. Ayrıca, Ceres, annelik, anne ile ilişki, ve doğurganlık potansiyeli gibi alanlarda da önemli ipuçları sunar. Ceres'i astrolojik bir açıdan düşünürken, Ay'ın özelliklerine benzer özellikler taşıdığını görmek de mümkündür.

Ceres aynı zamanda kişinin kendi kendine baskı yapma eğilimlerini, hangi konularda kendini cezalandırdığını ve neden bazı konularda yaralar yaşadığını anlamamıza yardımcı olur. Kişinin hangi konularda hırs ve öz eleştiriye yatkın olduğunu keşfetmek, bu alanlarda kendini geliştirmek için bir adım atmada yardımcı olabilir. Örneğin; Ceres’iniz kendisini iyi ifade edemediği bir burçta ise toplumda kendinizi şaka yoluyla eleştiren kişi, ilk siz olursunuz. Hatta eril bir anne olup olmadığınızı da buradan yorumlayabiliriz.

Juno

Juno, astrolojide oldukça tanınmış bir asteroiddir ve özellikle ilişkiler, evlilik ve ruh eşi konularında önemli bir rol oynar. Elbette ki sadece aşk ve evlilikle sınırlı kalmaz; tüm insan ilişkilerini de etkileyebilir. Örneğin, Juno'nun bulunduğu burç, kişinin ilişki ve evlilikteki beklentilerini ve ilişki temasını yansıtır.

Juno; Yunan mitolojisinde Zeus’un eşi baş tanrıça Hera’nın Roma mitolojisindeki versiyonu olarak kabul edilir. Yani Juno; aldatma ve aldatılma gibi konularla ilgili de önemli bilgiler sunabilir. Kişinin bu konulardaki duyarlılığı ve reaksiyonları hakkında içgörü sağlar.

Juno’yu astrolojinin sevgi gezegeni olan Venüs'ün yan göstergesi olarak kabul etmemiz de faydalı olabilir. Olumlu açılar altında, ilişkiler ve duygusal konularla ilgili yorumlar olumlu etkilenebilir.

Juno'nun yedinci evdeki transitleri, evlilikle ilgili önemli dönemleri işaret edebilir ve rektifikasyon çalışmalarında sıkça karşılaşılan bir konudur. Juno'nun konumu, kişinin ilişkilerini ve duygusal tepkilerini daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olur. Örneğin; bağımlı bir sevgili olup olmadığınız Juno’nuzdan ilham alınarak yorumlanır.

  • Pallas

Pallas, Yunan mitolojisindeki bilgelik ve savaş tanrıçası Athena'nın karşılığıdır. Pallas, kişinin zeka kullanımı ve zihinsel kapasitesi hakkında önemli bilgiler sunabilir. Zekice düşünme, yaratıcılık ve dinamizm konularında kişinin astrolojik haritasında genellikle belirgin bir rol oynar.

Pallas, genellikle iletişim gezegeni olan Merkür'ün yan göstergesi olarak kabul edilir ve bu da kişinin iletişim tarzı ve zihinsel yetenekleriyle ilgili bilgiler içerir. Ayrıca, diplomatik yeteneklerle de doğrudan ilişkilendirilir. Kişinin krizleri çözme, uzlaştırma ve denge kurma becerilerini yansıtır.

Ancak, Pallas zorlu bir konumda ise, özellikle özel ilişkiler ve ikili ilişkilerde uyum sağlama, denge bulma ve uyum oluşturma konularında zorluklar yaşanabilir. Pallas'ın astrolojik analizi, kişinin bu zorlukları aşmak ve zeka kullanımını optimize etmek için neler yapabileceğini anlamamıza yardımcı olabilir. Örneğin; hayat yolunda dolandırılıp dolandırılmayacağızı, haritanızdaki Pallas’ınız temsil eder.

  • Vesta

Vesta, Yunan mitolojisindeki adıyla Hestia yani ocak tanrıçası olarak bilinir. Aynı zamanda bekâret yemini sahibi olan Vesta, hanenin koruyucusu olarak kabul edilir. Astrolojide Vesta'nın konumu, kişinin içsel inziva eğilimlerini, dinsel duygulara olan yakınlığını ve fedakârlığını sembolize eder.

Cinsellikle ilişkilendirilen soğukluk, kendine güvensizlik ve ikili ilişkilerde yetersizlik duygusu gibi konuları anlamak için Vesta'nın durumuna bakmak önemlidir. Vesta'nın konumu, kişinin bu konulardaki içsel dinamikleri ve deneyimleri hakkında bilgi sunabilir.

Vesta aynı zamanda kişinin hayalindeki maddi dünyadan koparak hayallerindeki yaşama ve kişisel yolculuğuna ne kadar odaklandığını temsil edebilir. Vesta'nın astrolojik analizi, kişinin bu içsel süreçleri anlamasına ve potansiyel olarak kişisel gelişimine katkıda bulunmasına yardımcı olur. Örneğin; cinsellikte tutuksanız veya isteksizseniz bu Vesta’nızın bulunduğu burçla ilişkili olabilir.

  • Amor

Amor, astrolojide gerçek sevgiye ulaşma yolculuğumuzda karşımıza çıkan sınavları anlamamıza yardımcı olabilir. Kişinin gerçek aşka giden yolda neleri kabul etmek istemediğini, nelerden korktuğunu ve kendisini nasıl geliştirmesi gerektiğini anlamak için Amor'un pozisyonuna bakmak önemlidir.

Amor'un haritadaki durumu, kişinin aşkla ilgili önündeki engelleri ve bu konudaki içsel sınavları yansıtır. Eğer Amor haritada kontrolsüz veya zorlu bir pozisyonda bulunuyorsa, kişi aşkı bulma yolunda her an karşılarına çıkan kişiye adanmış bir yaşam sürme eğiliminde olabilir. Adı üstünde Amor, kişinin ilişki uğruna neleri değiştirebileceğini, nelerden vazgeçebileceğini anlamamız da bir nevi dublör görevi görür.

  • Arachne

Arachne, Yunan mitolojisindeki dokumacıdır ve kaderin ağlarıyla ilişkilendirilir. Arachne, tanrıça Athena'ya karşı iddialı olduğu için cezalandırılıp bir örümceğe dönüştürülmüştür. Bu asteroid, hayatımızda hangi konularda iddialı olduğumuzu ve hatta böbürlendiğimizi gösterir. Aynı zamanda, kadersel rota ve kişinin hayatının hangi tema doğrultusunda ilerleyeceğini anlamak için önemli ipuçları sunar. Arachne'nin haritadaki konumu, kişinin kontrolü dışındaki olaylarla nasıl başa çıkacağını ve kadersel dönüşümleri anlama yeteneğini yansıtır. Doğum anımızda sırtımızdaki yükleri tanımlamamıza yardımcı olur.

  • Bacchus

Bacchus, astrolojide bağımlılıklar, aşırı düşkünlükler ve zehirlenmelerle ilişkilendirilen bir asteroiddir. Bacchus, kişinin belirli bir temaya karşı aşırı ilgi gösterme ve kontrolsüz davranışlarda bulunma eğilimini yansıtır. Bu eğilimler, kişinin yeme içme alışkanlıkları, zevk düşkünlüğü ve diğer kötü alışkanlıklarla ilgilidir.

Bacchus aynı zamanda kişinin hangi konularda taviz vermek konusunda zorlandığını gösterir, çünkü işaret ettiği duygu bir düşkünlüğü veya hedonistik tavırları yansıtır. Ayrıca, sanat, yaratıcılık ve hayal gücü ile de ilişkilendirilir. Öfke nöbetleri geçirip geçirmeyeceğinizi, sanattan para kazanıp kazanmayacağınızı temsil eder.

  • Cupido

Cupido, astrolojide Venüs'ün yan göstergesi olarak kabul edilir. Kişinin sevgi alışverişi tarzını, nasıl âşık olacağını, hangi konulara ilgi duyduğunu ve hayattaki tutkularını saptamak için Cupido'nun konumuna bakmak oldukça önemlidir.

Cupido'nun haritadaki durumu, kişinin romantik ilişkilerdeki tercihlerini ve ilişkilerde ne tür bir sevgi alıp verdiğini yansıtır. Venüs ve Cupido'nun benzer bir şekilde etkili olduğu durumlarda, kişinin ilişkiler ve aşkla ilgili deneyimleri daha güçlü ve tutkulu olabilir. Öyle ki cinsel eğilimlerinin ne yöne kayabileceğini bile aktarabilir.

  • Eros

Eros, astrolojide cinsellik, fiziksel tutku ve uyumun anlaşılmasına yardımcı olan bir asteroiddir. Eros'un haritadaki konumu ve sinastri (iki kişinin haritalarının karşılaştırılması) analizi, ilişkilerde romantizm, çekim ve uyumun nasıl olması gerektiğini belirlememize yardımcı olabilir.

Özellikle partnerin cinsel ve romantik tercihlerini anlamak ve ilişkideki fiziksel çekimi anlamak için Eros'un konumu önemlidir. Eros, kişinin cinsellikle ilgili ihtiyaçlarını ve arzularını yansıtır. Örneğin; cinsel paylaşımlarda birbirlerini ne kadar tamamladıklarını ve beslediklerini anlatır.

  • Hades

Hades, astrolojide bilinçaltını, korkuları ve insan psikolojisini temsil eden bir asteroiddir. Hades, kişinin zihinsel derinliklerini ve travmalarını anlamak, bastırılan duyguları ve bilinçaltındaki gizemleri keşfetmek için önemlidir. Aynı zamanda, gizemler, sırlar, kişinin dışa vurmadığı ruhsal dünyası ve en derin hissiyatlar da Hades'in etki alanına girer.

Hades, kişinin kıskançlık ve sahip olma duygularını da yansıtarak ilişkilerdeki dinamikleri anlamamıza yardımcı olabilir. Bu asteroid, kişinin bilinçaltındaki zenginlikleri ve korkuları keşfetme yolculuğunda bir rehber olabilir. Örneğin; bir boşanma davasına ebeveynler, çocuğu ne kadar dahil edeceğini ya da ne kadar heba edeceğini haritasındaki Hades’ten anlarız.

  • Icarus

Icarus, astrolojide kişinin hayata karşı duruşunu ve risk alma eğilimini temsil eden bir asteroiddir. Icarus'un haritadaki konumu, kişinin ne kadar cesur olabileceğini, bir hedefe ulaşmak için ne kadar ileri gidebileceğini ve tehlikeye karşı nasıl bir yaklaşım sergilediğini yansıtır. Aynı zamanda, Icarus'un vurgusu, bazen deli cesareti, umursamazlığı ve kuralları göz ardı etmeyi işaret edebilir.

Icarus'un haritadaki pozisyonu, kişinin sınırları zorlama eğilimini ve hayattaki kurallara karşı duruşunu anlama konusunda da yardımcı olabilir. Bu asteroid, kişinin risk alma kapasitesini ve ne kadar uzun gidebileceğini belirlememize yardımcı olur. Icarus'un etkisi, kişinin yaşamındaki maceraları ve sınırları ne kadar zorlayabileceğini yansıtır.

  • Kassandra

Kassandra, astrolojide kişinin haklı olduğu halde insanları ikna etmekte zorlandığı alanları temsil eden bir asteroiddir. Kassandra'nın haritadaki konumu, kişinin doğru ve haklı olduğu durumları belirtirken insanları ikna etmekte güçlük çektiği alanları yansıtır.

İyi çalışan bir Kassandra, insanların bilgilerinden faydalanabilme yeteneğini temsil ederken, zorlu bir Kassandra pozisyonu kişinin laf dinlenmediği ve bile bile hata yapabileceği bir dönemi işaret edebilir.

  • Lilith

Lilith, astrolojide kişinin ilişkiler, aşk ve cinsellikteki karanlık doğasını temsil eden bir asteroiddir. Lilith, kişinin hangi tabuları yıkabileceğini, neleri göze alabileceğini ve tutkulu bir şekilde neyi başarabileceğini gösterir. Cinsellikle ilgili bakış açısı, cinselliği nasıl yaşadığı ve cinsel ilişkilerde ne talep ettiği de Lilith'in etki alanına girer.

Lilith, kişinin içinde sakladığı gizli arzuları, tabuları ve karanlık enerjiyi temsil ettiğinden, kişinin kendi iç dünyasındaki derinlikleri ve karanlık yönlerini açığa çıkarmamıza yardımcı olur. Aynı zamanda, kişinin reddedilme ve dışlanma gibi duygusal deneyimlerle nasıl başa çıktığını ve intikam hissi ile nasıl baş edebildiğini gösterir. Örneğin; kişinin gündelik hayatta gözü nereye kayıyorsa bu Lilith’le ilişkilidir.

 

  • Nemesis

Nemesis, astrolojide özellikle retro konumunda ise kişinin haksızlığa uğradığında veya istekleri gerçekleşmediğinde dönüşeceği canavarı temsil eder. Ancak Nemesis kelimesi "düşman" ile ilişkilendirildiğinden, bu asteroidin işaret ettiği noktalar, genellikle kişinin dış dünyaya yansıttığı düşmanca yönlerini yansıtır. Bunlar, kişinin ilerlemesini engelleyen, hedeflerine ulaşmasını zorlaştıran içsel mücadeleler olabilir. Nemesis, kişinin en büyük düşmanının aslında kendisi olabileceğini anlatır. Kişi bu yolu seçerse, kendi içsel karanlığına karşı savaşması gerekebilir. Örneğin; gündelik hayatta haberlerde okuduğumuz; kandırılan, dolandırılan kişilerin haritalarında bu bölüme bakılmalıdır.

  • Orpheus

Orpheus, astrolojide kişinin yas sürecini ve bir kayıptan sonra yaşadığı duygusal ruh halini temsil eder. Kişinin haritasında yer alan Orpheus'un konumu, yaşadığı kayıpları ve travmaları anlama ve bu süreçten sağlıklı bir şekilde geçme konusunda önemli ipuçları sunabilir. Bu asteroid, kayıp ve travmalara verilen duygusal tepkileri anlamak, kişinin içsel iyileşme yolculuğuna başlamasına yardımcı olabilir. Örneğin; çevremizdeki bir kişinin çektiği yas sürecini veya unutamama halini ifade eder.

  • Persephone

Mitolojik bir hikayeye göre; Demeter’in (Ceres) kızı Persephone yeraltı tanrısı Hades ile evlidir ve eşi tarafından kaçırılmıştır. Bundan dolayı, kişinin haritasında anneden ayrılma, kendi bireyselliğini bulma, yalnızlıkla başa çıkma ve bağımsızlığını kazanma mücadelesini simgeler. Persephone, kişinin haritasında ayrılıklara verdiği tepkileri, bu ayrılıkları tetikleyen nedenleri ve ilk kez bireysel adımlar attığı durumları incelemek için kullanılır.

Özellikle çocuk haritalarında, ilk kez okula gitme veya anneden uzak kalma gibi dönemlerde Persephone'nin pozisyonu, kişinin bu değişikliklere nasıl tepki verdiğini anlamada önemli ipuçları sunabilir. Aynı zamanda Persephone, ilişkilerde karmaşık duyguları tetikleyen partneri temsil eder.

  • Psyche

Psyche, astrolojide kişinin ruhunun ve bilinçaltının derinliklerini anlamak için önemli bir asteroiddir. Bu asteroid, kişinin çocukluk travmalarını, zihinsel süreçlerini ve bir kriz anında nasıl tepkiler vereceğini anlamak için kullanılır. Duygusal reaksiyonları anlamak için Psyche, Ay'ın yan göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Çocukluk dönemi, bir bireyin kişiliğini ve duygusal reaksiyonlarını şekillendiren önemli bir dönemdir. Psyche'nin haritadaki konumu ve etkileşimleri, kişinin çocukluğunun nasıl geçtiğini ve bu dönemin duygusal izlerini taşıdığını gösterir.

  • Sisyphus

Sisyphus, mitolojide tanrılar tarafından sonsuza dek aynı eziyeti yaşamakla lanetlenmiş bir figürdür. Bu hikaye, kısırdöngüyü ve tekrarlayan zorlukları simgeler. Astrolojide Sisyphus'un konumu ve durumu, kişinin hayatında hangi konularda tekrarlayan zorluklarla karşılaşabileceğini ve hangi davranışlarını değiştirmesi gerektiğini gösterir.

Kişinin belirli bir alandaki tekrarlayan hataları veya sıkışmış hissettiği durumları anlamak için Sisyphus'un analizi önemlidir. Bu asteroid, kişinin kendi davranışlarını değiştirmeden farklı sonuçlar beklemesinin bir tür hata olduğunu vurgular. Örneğin; 4 kere boşanmış bir kişinin, boşanma sebebini bu asteroitten bulabiliriz.

  • Siva

Siva, Hint mitolojisinde dönüşümün tanrısı olarak bilinir. Astrolojide ise Siva, genellikle Plüton'un yan göstergesi olarak değerlendirilir. Siva'nın haritadaki konumu, kişinin hayatında hangi alanlarda güçlü dönüşümler ve zorluklar yaşayabileceğini gösterir. Aynı zamanda kişinin geçmişteki deneyimleri ve kalıpları geride bırakma ihtiyacını işaret eder.

Siva'nın retro pozisyonu ve olası zorlu açıları, bu dönüşüm süreçlerinin daha uzun ve meşakkatli olabileceğini gösterir. Karma açıdan da önemli olan Siva, kişinin ruhsal büyümesi ve gelişmesi için önemli bir rol oynar. Örneğin; ailesinde suç işlemiş bir kişi varsa haritasında bunun izlerini taşıyıp taşımadığını, Siva’dan yorumlayabiliriz.

  • Urania

Urania, astrolojik bir asteroiddir ve haritadaki konumu kişinin ilgi alanlarını, zeka türünü ve analitik yeteneklerini yansıtır. Urania'nın güçlü bir konumda bulunduğu kişiler, astroloji ve okültizm gibi okült konulara büyük ilgi gösterebilir ve bu alanlarda derinleşebilirler. Ayrıca, analitik düşünme becerileri yüksek olabilir, bu da onları analitik faaliyetlere yönlendirebilir.

Ancak Urania'nın aşırı veya sert vurgulu olduğu durumlarda, kişi duygusal yönlerini göz ardı edip her şeyi sadece mantıkla çözmeye çalışabilir. İyi etkilere sahip bir Urania, olayları doğru bir şekilde analiz etme yeteneği ve net bir düşünme tarzı sunar. Zorlu açılara sahip bir Urania, olayları aşırı şekilde abartma, hatalı çıkarımlar yapma ve yanlış kararlar alma eğiliminde olabilir. Eğer kendi hayatınızda yaptığınız devrimler, ailenize maddi olarak destek çıkıyorsa bu haritanızdaki Urania’nın bulunduğu burçla ilgilidir.

Astrolog Zeynep Turan

 

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

 

10.12.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...