Yükleniyor . . .

2023 ARALIK AYINDA NELER OLUYOR?

Doğru duyduğunuz cümlelerden şüphe etmeyin. Çünkü 2023 yılı bitmedi! Hayatımızdan ışık hızıyla geçen 2023 yılı derin yaralar bırakarak tarihteki yerini aldı. Aralık ayı ile birlikte koca bir yılı kapatırken, gökyüzü Merkür Retrosuna ev sahipliği yapacak. Mars’ın ateş burcunda, Venüs’ün kendisini rahat hissetmediği bir burçta, Dolunayların sıkıştığı bir tema eşliğinde Aralık ayını yaşayacağız.

Aralık Ayı Hangi Konuları Konuşturacak?

  • Türkiye’nin yükselen burcuna karşıtlık yapacak Merkür Retrosu komşu ülkelerimiz ile ilgili dengeleri de fazlasıyla değiştirecek. Sınır komşularımızla İran’dan Yunanistan’a kadar hepsine ayrı ayrı kafa yoracağımız bir ay olacak.
  • İç politikada gündem sarsıcı olaylara ev sahipliği yapacak.
  • İç siyasette müttefiklerin birbirine düştüğünü göreceğiz.
  • Karşı karşıya olan muhalefetin, yeni bir yapılanmada buluştuğuna şahitlik edeceğiz.
  • Ani sağlık sorunları yaşayacak liderlere de ev sahipliği yapabiliriz.
  • Asya bölgesinde salgın haberleri duyacağız.
  • Azerbaycan – İran sınırında neler oluyor diyeceğiz.
  • Azerbaycan’da hükümet kabinesinin ani değişikliğine tanıklık edeceğiz.
  • 3. Dünya Savaşı çıkacaksa, rotasının yeniden güncelleneceğini, var olan savaşlar ve ilhakların dışında yeni cephelerin de oluşabilme ihtimalini duyabiliriz.
  • Denizlerdeki ortak tatbikatların yerini ülkelerin kendi karasularında yapacağı tatbikatlara yoğunlaşacak. Türk donanması ve komşularımızın donanmaları, dünya basınında yer bulacak.

Gökyüzü 2024 Yılının Perdesini Aralamaya Çalışıyor, Hazırlanın!

2023 Aralık ayı tarihteki yerini alacak. Hal böyle olunca; gökyüzünde arka arkaya olaylar yaşanacağını unutmayın. Bunu ticaretten siyasete her bölümde düşünebilirsiniz. Bu da sosyal medyada herkesin eş zamanlı olarak konuşulup, haber yapılacağını işaret ediyor. Gündemimizin, dengelerin ve isimlerin değiştiği günlerden geçiyoruz. Eğer sosyal medyada her şeyin konuşulduğunu düşüyorsanız yanılıyorsunuz; asıl şimdi başladı diyecek, Aralık ayı! Sosyal medyada 1 saatliğine de olsa herkes eleştirilecek, mercek altına alınacak. Birbirimize adalet dağıtmaya kalkacağız.

Bölgesel Savaşların Sonu Sınırları Değiştirecek

Kolektif değişimleri yöneten gezegenlerin en dönüştürücüsü, bir o kadar da ayrıştırıcısı olan Plüton’un seyri, yavaş ve ağırdır. Toplumlardan tutun da ülkelerin siyasi duruşlarına kadar, geçmişe dönüp baktığımızda; 2008 ve 2023 yıllarında birçok ayrışmadan ve keskin dayatmalardan geçtik. Bunlardan en akla geleni ise bölgesel mücadelelerdi. 2024 yılının sonlarında Avrupa’da savaşın bitme nidaları, Plüton’un Kova seyrine tam anlamıyla taşınmasıyla yaşanacak. Bu süreç bize toprak kaybedecek ülkeleri sunsa da bunun sadece bir başlangıç olduğunu ülkelerin isimleri değiştiğinde anlayacağız.

Haritalar yeniden dizayn edilecek. Yapısı değişen ülke sınırlarıyla beraber, tarihe karışacak bölgeleri de duyacağız. Tarihte yolculuk yapacak olursak, 1991 yılında Sovyetler dağıldığında Satürn de Kova döngüsünde hareket ediyordu. Yine Satürn’ün 30 yıl sonra Kova burcunda konumlandığı sırada Rusya – Ukrayna savaşına tanıklık ettik. Öyle görünüyor ki 2024 yılında 2023 yılında yaşadıklarımızdan çok daha özlü kırılmalara, ne olursa olsun kök salan kararlara yürüyeceğiz.

Süper Güç Süper Krizlere Karşı

Astroloji kılavuzuna göre Kova burcunu kısaca tanımlayalım… Satürn ve Uranüs tarafından yönetilen burçlar kuşağında 11. sıradadır. İlk yöneticisi olan Satürn, Malefik gezegenler grubuna girerken 2. yöneticisi Uranüs’te devrimi temsil eder. Plüton, burçlar kuşağının en ağır hareket eden gezegeni olarak, insanlık tarihindeki büyük dönüşümleri, çağ açıp çağ kapatan başlangıçları temsil eder. Bir önceki seyrinde ne şekillendiyse onu olgunlaştırır. İnsanlığın sıkıştığı 2008 – 2023 toprak seyrinin aksine Plüton - Kova’nın özgürlük ve değişim rüzgârları yıkılmaz gibi görünen ulusüstü kurumların bile savrulmasına sebep olacak.

Örnek vermek gerekirse; Plüton – Oğlak seyrinin son derecelerinde kurulan ABD, 248 yıl sonra yine aynı derecelerden geçtiği sırada, hem ekonomisinin buhrana girmesiyle meşgul olacak hem de ön göremediği bir mücadeleye girecek. 2023’ün ilk çeyreğinde işsizlik kavramını seçim konuşmalarında geçirecek Beyaz Saray avcıları ABD ekonomisini tam bir paradoksa çevirecek. Dünyanın her bir bölgesini aynı anda çatışmaya sürükleyip her cepheye silah satsa da ülke ekonomisindeki resesyon daha ağır krizleri beraberinde getirecek. Kısa vadede faizleri yükseltip, doların global kur gücüne güvenerek ithalatı ucuza kapatıyor gibi görünmesi, resesyonun direncini kıramayacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

18.11.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...